čtvrtek 4. května 2017

Jak zasadit jilm sibiřský

Jak to bude dál, si netroufám tvrdit. Povím vám to, až mi doroste zkušební živý plot, který jsme vysázeli loni v září. Je možné jilm ještě nyní sázet? Docela by se nám hodil, ale nevíme, jestli se dá zasadit teď na podzim? Dobrý den, máte někdo živý plot z jilmu sibiřského ? Jak rychle doopravdy roste sibiřský jilm ? Sledujte reality show z výsadby a následného růstu kouzelného živého plotu.


Pokud chcete rostlinu sázet do těžkých, hlinitých půd je vhodné přidat do půdy písek, rostlinám dopřáváme hojnou zálivku především v suchých měsících. Pěstování živého plotu lze uskutečnit ze zakoupených rostlin, které se prodávají ve výšce až cm. Když se vám jilm po tom roce až dva dostal do vztoužené zahuštěné výšky, jak je. Jilm Sibiřský a sazenice.


Sázení živého plotu nám trvalo dny! Káceli jsme akáty, trhali drny, odváželi starou a naváželi novou hlínu. Nicméně pro ideální růst rostlinky je potřeba dodržet několik jednoduchých . Kořeny jilmu je potřeba den před výsadbou namočit do vody, aby ji co nejvíce do . Jestli jenom ze semen, nebo to jde třeba i řízkováním? Které druhy zasadit na sever a proč? Po roce zakořeňování už . Proč sázet na podzim?


Rostliny na podzim se vysazuji do prosince do zamrznuti pudy. Ivo Franis Zdravím, chci napsat stav sazenic, měsíc po vysazení. Přesně dle daných informací, sazenice došly a zasadili jsme je, denně zalévaly, nyní již vyrážejí . Výběr dřevin a výsadba zásadně ovlivňují kvalitní a správný růst živého plotu. Zobrazit všechna hodnocení. Podívali jsme se na sebe a bylo jasné, že ho zasadíme ještě letos.


Tenhle „fenomén“ mezi rostlinami používanými k výsadbě živých plotů, se jmenuje sibiřský jilm. Nebo ještě přesněji, turkestánský brest. Pro jeho rychlý růst mu jeho pěstitelé přezdívají dokonce kouzelný živý plot a slibují, že do roka vyroste téměř dva metry!


Bude teď někdo sázet? Kde nejvýhodněji koupit sazenice? ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky