pondělí 15. května 2017

Jak řízkovat maliny?

Ten má sice obrovskou výhodu, že se snadno udržuje, ale možná nám dáte za pravdu, že členitý pozemek nebo zahrada do svahu , pokud se . Pokud máme zahradu ve svahu , může vzniknout při dobrém řešení opravdu originální a. Palisádové prvky vytvoří na výškovém zlomu schod. Pohyb mezi jednotlivými úrovněmi zahrady lze řešit v zásadě dvěma způsoby. Zahrada ve svahu a schody. U prudších svahů je nutné udělat schody.


K tomu by měly zapadnout do celkového řešení úprav venkovních ploch. Schody vedeme zpravidla kolmo ke svahu , mohou být i součástí opěrné zídky. Kamenné schody s přirozeným zakřivením jsou citlivě zakomponovány do.


Mírné svahy lze řešit schodnicemi s vyšší nášlapnou šířkou, ale o nižší výšce, . Samozřejmě žádné z výše . Jaké existují způsoby řešení svahů ? Mezi nejčastěji používané prvky, které zpevní svah , se řadí suché zídky, terasy nebo dokonce i schody a . Terasa přechází pomocí schodů do čtvrtkruhového místa na posezení a odtud je schod na trávník. Na mírně se zvedajícím svahu pokládáme jednotlivé schody ve větších. Jestli je Vaše zahrada v prudším svahu. Tyto schody jsou plošší (nižší) než na příkrém svahu , který vyžaduje, aby . Na zahradě máme svah (viz foto), ten největší sešup napravo jsme zpevnili zídkou z. Asi nejrozšířenějším způsobem, jak pozemek ve svahu řešit ,. Jednotlivé schody musí být dost široké, aby se nám na plochu vešlo celé . Stavba kamenných schodů je snadná a netřeba příliš mnoho odlišného.


Dům by pak působil velice nestabilně a čas by ukázal, že to není praktické řešení. Pěkné a dobře zakomponované schody dovedou nahradit různé nefunkční. Při mírném svahu postačí vybudování několika schodů a zbývající . Druhý a další schody se pak buď zasadí do „zámků“ na schodu předchozím, nebo se. Je to efektivnější a účinnější řešení než lokální přihnojování rostlin. Tempo práce výborné, samostatnost v řešení subdodávek, výsledek je moc pěkný.


Pozitivně hodnotím také . Nic se však nevyrovná přirozenému svahu , který i když bude prudký, lze vyřešit. Jejich přístupnost zajišťují obvykle schody po okraji nebo uprostřed pozemku. Předně tam, kde bude schodiště v prudkém svahu , přerušíme jeho. Schody z betonových palisádních prvků nabízejí zajímavé řešení pro . Tvárnice poslouží ke zpevnění svahu i jako květináče. Lze ho však pojmout jako výzvu a řešit svah zajímavým způsobem.


V této zahradě uvidíte využití přírodního kamene k vytvoření schodů a zídek, které rozčlenily . Takovéto schody se používaly například ve svahu na louce. U dna je řešení snadné – je třeba použít písek a dno zasypat. Druhé rameno schodů vede z boční části spodní zahrady, která je zatravněná, kolem prvků dětského . Terasy i schody jsou v rovných liniích.


Trochu netradiční řešení – svah podpírají velké ploché kameny. Zatímco z jedné strany je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky