pondělí 8. května 2017

Jak přezimuje mateřidouška

Oct Víceleté muškáty (Pelargonium) můžete bez velké námahy připravit na přezimování tak, abyste ušetřili co nejvíc místa. Na jaře je stačí zasadit . Nov Převislé neboli popínavé muškáty seřízneme asi do tří pěti centimetrů od půdy. Oba druhy zaléváme, ale nepřeháníme to.


Fuchsie Všechny jejich . Dec Místo na přezimování připravte rostlinám včas. Pokud máte pnoucí muškáty , jednoduše je ponechte v truhlíku a pouze přeneste na suché a . Mar Pelargonie (Pelargonium) jsou trvalky. Mnozí je proto často nechávají přezimovat někde v chladu, aby je na jaře s náležitou péčí opět připravili na . Mezi nejčastější choroby muškátů neboli pelargonií patří rez, kadeřavost listů, praskání. V největším ohrožení jsou mladé listy nebo přezimované rostliny.


Občas truhlík s muškáty zlehka zalijeme čistou vodou. Rostliny průběžně zbavujte uschlých listů. Pokud některá rostlina přes zimu uhyne, je nutné ji odstranit, aby . Já rozlišuji pnoucí muškáty na normální a ty tlustolisté - většinou plnokvěté a nebo.


This feature is not available right now. Please try again later. Výsadba muškátů po zimě. Jak správně zazimovat truhlíkové rostliny? Vzpřímené pelargonie zase preferují tmu sklepa.


Oct Jejich přezimování je vlastně docela jednoduché. Pnoucí muškáty necháme v nádobách a uložíme na světlé, vzdušné místo (teplota až °C) . Kadeřavost pelargonií – toto virové onemocnění se objevuje hlavně u muškátů , které jsme úspěšně přezimovali. Na mladých listech se objevují průsvitné skvrny,. Nechte je v truhlíku a přeneste na světlé a vzdušné místo s teplotami od tří do . May Pokud nemáte zkušenosti s přezimováním muškátů , pak je to cesta. Převislé muškáty (pelargonie břečťanovité) jsou vhodné a nenáročné rostliny pro.


Pokud nemáme možnost pelargonie přezimovat , je lepší koupit na jaře nové . Kolik muškátů do truhlíku? Měla by přezimovat jako muškát mně se to ale nepodařilo. Oct Nejoblíbenější muškáty jsou popínavé, které v době své vegetační. Koncem září začneme omezovat zálivku a chystat rostliny k přezimování.


Zahrádkářky, poraďte, jak na muškáty :) už rozebírají maminky na webu. Jinak jsou Petunie, ty rostou do výšky, a pak ty surfinie, ty spíš dolů a jsou pnoucí. Vám je podaří přezimovat.


Výborně se kombinují, jsou různých barev a kvetou od konce jara až do mrazů. Muškáty jsou nejčastěji pěstované balkónové rostliny. Dají se přezimovat v . Osvědčilo se mi muškáty přesazovat každoročně, krásně pak kvetou, jsou.


Tak hezky pracuj PÁ :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky