středa 11. dubna 2018

Hnojeni cibule před sazenim

Horticerit – hnojivo pro cibuli a česnek se používá zejména pro základní hnojení před výsadbou, ale je vhodné i pro přihnojování rostlin v průběhu vegetace. Zalévání, mulčování, hnojení. Cibuli zalévejte mezi řádky, přílišná vlhkost rostoucí nati škodí.


Plejte velmi opatrně, abyste nepoškodili kořínky . To mějte na paměti, pokud se rozhodnete cibuli hnojit hnojivy.

Před samotnou výsadbou můžeme sazečku cibule také mořit, například Sulkou. Rozdružováním myslíme rozdělení cibule česneku na jednotlivé stroužky. Nesmíte však sázet česnek v ten samý rok, kdy půdu hnojíte hnojem. Po orbě, před výsadbou česneku doporučujeme základní hnojivo Cererit, které obsahuje hořčík . Cibule nesnáší hnojiva s obsahem chlóru.


Nejjednodušší pro zahrádkáře . Jinak já dávám cererit taky těsně před sázením.

Běžně se hnojí krátce před výsadbou při přípravě půdy. Zelené hnojení je vhodné posekat a zaorává se asi měsíce před výsadbou česneku. Speciální hnojivo je určené pro cibuli a ostatní cibulovou zeleninu. Sadbu cibulí sázíme do rýh nebo s použitím sázecího kolíku do řádků - cm. AGRO Organominerální hnojivo cibule a česnek je určeno pro všechny druhy.


Ze živin potřebuje hlavně fosfor a draslík. Nevhodné je přímé hnojení chlévským hnojem. Cibulky sázíme v říjnu, listopadu do zámrazu.


Porost cibule může být zakládán ze sazečky nebo z výsevů. Nároky na hnojení jsou střední, to přibližně odpovídá dávce 1g dusíku, 10–g. Dusíkatá výživa se rozděluje na dvě hlavní dávky – před vzejitím a po vzejití a následnou . Pranostiky: Česnek se má sázet den před zamrznutím půdy. Slunce, vyšší teploty a vyhřátá půda, to je to, co cibule a česnek. Hnojení cibule není nutné, pokud je půda plnohodnotně připravena pro . Abychom tuto půdu zregenerovali, nestačí jen dobře hnojit.


Střídavá výsadba cibule nebo pórku a mrkve chrání mrkev před.

Odrůdu česneku je nejlepší koupit ještě před podzimem, například v. Zásadně by se však nemělo sázet na místo, kde byla jako předplodina cibule , pórek . Před setím nebo před výsadbou proto aplikujeme dávku 25g síranu . PŘÍPRAVA PŮDY A HNOJENÍ : Půda pro výsadbu musí být včas a dobře připravena. DOBA SÁZENÍ : Narcisy vysazujeme v září až listopadu. Podzim je správná doba na sázení česneku nejen pro kuchyňské účely, ale také pro. Opožděná sklizeň navíc způsobuje rozpad cibulí již v zemi a při . V druhé polovině března můžete sázet odrůdy jarního česneku na záhony vystavené plnému slunci.


Další pěstování včetně zavlažování a hnojení je stejné jako u hlávkového salátu. Před výsadbou se doporučuje sazečku cibule namořit proti houbovým chorobám. Sazečka ošetřená mořidly před výsadbou, je odolnější vůči krčkovým chorobám a mechanickým poškozením a má vyšší skladovatelnost.


Jako předplodiny jsou nevhodná rajčata, česnek, cibule a brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky