pondělí 16. dubna 2018

Jak pěstovat jehličnany v květináčích

Borovice má podobné nároky na pěstování jako jalovec. Do nádob se nejčastěji sázejí různé odrůdy borovice horské čili kosodřeviny (Pinus mugo). Na rozdíl od volně rostoucích dřevin má stromek v květináči či v . Snadno vysychá a pro delší pěstování má málo živin. Pečliví přidají ještě mykorhizní kulturu pro . Jehličnany můžete také dobře pěstovat v květináči na balkoně a terase.


Jak pěstovat jehličnany v květináčích

Nejlepší je použít pomalu rostoucí druhy. Základní pravidlo: čím je větší květináč , tím je . Takovéto stromky je možné umístít i do míst, kde není možno nic vysazovat ( terasy, balkony, vybetovované plochy atd ). Výběr jehličnanů pro pěstování v . Něco jiného je pěstovat zakrslé jehličnany v nádobách a ve volné půdě, kde se méně přehřívají a mohou přijímat živiny z okolní půdy. V květináči venku můžete pěstovat pomalu všechny běžné jehličnany , které se.


V zahradnictví se v květináčích jehličnany běžně pěstují několik let a chrání se . Může zůstat smrk v květináči ? Pěstování smrku v květináči - ZAHRADA. Smrk v květináči usychá - ZAHRADA. Jsou ale jehličnany , které se hodí i do malé zahrádky nebo na balkon či terasu.


Jak pěstovat jehličnany v květináčích

Tyto rostliny také naplní dnešní trend pěstování nejrůznějších . Nabízí několik variant velikostí. Konifery pěstované v nádobách patří mezi . K nejodolnějším jehličnanům vhodným pro pěstování v nádobách patří borovice a jalovce. Nejbohatší sortiment zakrslíků nabízí borovice kleč . Možná proto katolická církev ověnčené jehličnany kdysi odsuzovala jako pohanství.


A vida, dnes stojí majestátní vánoční smrk každoročně i na . Vybrat si můžeme z množství druhů i kultivarů jehličnanů vhodných do. Vysazujeme do takové hloubky, v jaké byly rostliny zasazené v květináči. Zazimování stromů pěstovaných v nádobách.


Jak pěstovat jehličnany v květináčích

Zakrslé odrůdy jsou pro pěstování v nádobách ideální. Nezapomeňte, že potřebuje kyselou zeminu, pravidelnou zálivku a také přihnojování. Směsí semen a písku naplníme květináč , který umístíme např.


Výsev provedeme, když semena začínají klíčit. Nejlépe je stratifikaci naplánovat .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky