středa 25. dubna 2018

Jak pěstovat kerickova rajcata

Existuje více jak sto odrůd rajčat , které se liší nejen . Pěstují se bez vylamování bočních výhonů a většinou bez opory. Pěstování keříčkových rajčat na zahrádce. Keříčková rajčata (Solanum lycopersicum) jsou u nás nejznámější, protože mají málo zrníček a jsou sladce . Jak se pěstují keříčková rajčata ?

Poprvé jsem si vypěstoval sazenice keříčkových cherry rajčat. Je třeba dávát k těmto keříkům opěrnou tyč a je je třeba zaštipovat . Obecně platí, že jednodušší je pěstovat keříčková rajčata a tak začněte s nimi. Důležité informace pro omezení infekce a rady jak se bránit plísni bramborové, která rajčata napadá.


Receptář prima nápadů. Jak pěstovat český česnek paličák. Tyčková nebo keříčková ? Zda je odrůda typu keřík, nebo určená pro pěstování na opoře, tedy tyčková, je velmi důležitý údaj, který musí být na .

Balkónová rajčata tvoří pohledné, kompaktní, sytě zelené keříky. Když kvetou, kolemjdoucí je často považují z okrasné rostliny. Přitom vypěstovat si úspěšně vlastní rajče není nikterak složité! U keříčkových rajčat tvarujte rostlinu tak, aby bylo uvnitř keříčku dostatek . Mnoho Cherry rajčátek popraská i při sebemenších změnách teplot.


Po silných deštích s tím už nic nenaděláte. Pokud můžete, skliďte zralé plody . Darinka F– velmi raný hybrid s pevnými, téměř nepraskajícími plody. Je určena pro přímý konzum. Karla – středně raná . Způsob pěstování záleží na typu rajčete a vhodném výběru odrůdy.


Budete-li pěstovat keříčková rajčata , měli byste mezi rostlinami dodržovat rozestupy minimálně . Do kategorie keříčkových rajčat patří červený klasický typ malého rajčete – cherry. Prodávají se i netradičnější odrůdy, jako je žluté rajče . Stále jsem pěstovala jen rajčata tyčková, která se vyšťipují a vyvazují k tyčce. Letos jsem si koupila semena . Záleží na tom, zda plánujete pěstovat na zahradě, ve skleníku či na balkoně.

Pro začátečníky se obecně doporučují keříčková rajčata , která . Pěstovat lze keříčkové nebo tyčkové odrůdy rajčat. A tady je na pěstování rajčat návod. Nemám žádné zkušenosti s pěstováním keříčkových rajčat - Darinka F. Keříčkové odrůdy plodí právě na postranních výhonech, a proto se u nich tyto výhonky neodstraňují.


V boji proti nemocem. Rajčata bohužel bývají .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky