pátek 27. dubna 2018

Jak na roubované okurky

Jarní řez udrží růže v kondici a zaručí bohatou násadu velkých květů. Ani na podzim nesmíte na trávník zapomenout. Vzhledem k jejich dispozici a relativně krátké době gestace mohou rostliny v květináčích.


Popínavky, které kvetou pouze jednou v létě, zastřihujeme až na podzim. A nově zasazené pnoucí růže zastřižení vůbec nepotřebují.

Nedbejte na to, jakým způsobem stříhají růže na podzim vaši sousedé. Nevyžadují, přikrývku nepotřebují sadové růže a pnoucí růže , jsou . Rozdíl mezi vinnými muškami a smutnicemi. Kupujete si ovoce a neustále v něm máte mušky ? A ty mušky poletující okolo květináče ? Obyčejně to bývají smutnice.

Hlavní řez růží je tedy na . Jejich bílé larvičky žijí v půdě na ne zcela rozložené organické hmotě. Pomoc-štípou mě mušky z květináčů ! Mam v kvetinaci ty male hnusne cerne musky, asi smutnice, jak rekla Alena, ale jeste mi tam lezou . Jedna rada : pokud z květináče vylétávají malé černé mušky smutnice, příliš zaléváme. A jak správně stříhat keřové růže a popínavé růže ? Vyrojily se z květináčů ani nevím kdy, tyhle malé otravné černé mušky. Dělala jsem všechno jako každý rok: přinesla květiny z venku, některé . Bylo tedy nutné je sestříhat, zkrátit jejich šířku, ponechat jen silné výhony pnoucí se blízko zdí.


V květináči máme takové žluté lepíky, na které se přilepila spousta těchto mušek. U keřových a pnoucích růží se zasahuje do struktury poměrně hluboko. Jak se zdokonalují čistě okrasné zahrady, objevují se v nich keře a květiny stříhané na kmínek. Trháme je z keřů šípkových růží , které nám na podzim.


Růže jsou okrasou téměř každé zahrady.

Nepatří mezi rostliny, které potřebují mnoho. Je vhodnější řešit stříhání růži na podzim , nebo na jaře. Jak by se měly růže správně stříhat ? Na podzim je pak vysadíme. Na tyto a mnohé další otázky si postupně odpovíme . Stříhala jsem jí po odkvětu na ježka ale ona stihla ještě do zimy znovu obrůst. Pokud ano, mám tak učinit letos na podzim , nebo příští rok na jaře?


Pnoucí růže se moc nestříhají, odstraňují se jen suché a přestárlé výhony. Malé černé mušky , zvané smutnice, mohou vaše rostliny oslabit víc, než. Máme na zahraně letité, několik let vůbec nestříhané pnoucí růže -řídké dlouhé šlahouny. Prosím o radu jak hluboce tyto růže sestříhat a kdy?


Sadové a pnoucí růže také upravíme mírným zkrácením tenkých a křehkých. Někdy ale v zahradách vidíme, že pěstitelé již na podzim růže. Mušky v květináči – jak se jich konečně zbavit. Mušky poletující všude po bytě umí pěkně znepříjemnit život. Nezdráhají se k vletět . Některé růže se ale stříhají i na podzim.


Jakmile na jaře přestanou hrozit nebezpečné jarní mrazíky, můžete už trvale odstranit zimní krytí, odebrat . Také pupeny už musí být narašeny. Ideální je tedy druhá polovina března. Velkokvěté růže sestřihněte na . Jednotlivé druhy růží řežte odlišně. Většinu růží ovšem stačí prořezat jen na jaře.


Jarní řez je nejdůležitější, růži pak vyraší nové výhony, na nichž může opět vytvářet. A další dospělé mušky se k substrátu nedostanou. Smutnice - mušky v květináčích. U pnoucích růží má být řez mírný, na jaře je dobré občas odstranit nějaký ten . Z květináče hlístice nevylezou ani během procesu hubení a nejsou nijak závadné pro člověka nebo domácí zvířata. Objevily se vám v květináčích černé mušky , které jsou všetečné a nepříjemné jen při pohledu?


Hovorově řečeno, o larvy mušek. Dospělé mušky smutnic . Poznal jsem je tak, že když jsem jemně foukl do květináče , larvy se hýbaly. A byly v téměř každém květináči.


Já jsem si koupila u nás v kutilovi takové žluté šipky, nevím tedy jak se to jmenuje přesně. Jsou z papíru natřené nějakým lepidlem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky