čtvrtek 26. dubna 2018

Jabloně škůdci

Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vaší jabloni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Někdy se jejich výskytu nevyhnete, ani pokud vybíráte odrůdy vhodné pro . Zaměříme se dnes na jabloně - jaké choroby a škůdci likvidují naší jablkovou úrodu? A jak s nimi bojovat?


Přezimující škůdci jabloní.

Na jabloních a jiných ovocných dřevinách přezimuje řada škůdců v různých. Kteří škůdci ohrožují kvalitu jablek a jak je eliminovat. Zejména v teplejších oblastech pravidelně silně poškozuje květy larva květopase.


Na jaře při teplotě nad °C naletují na jabloně - páření. Jeden z nejvýznamnějších škůdců jabloní. Významní škůdci - někdy považováni za jeden druh. Malus domestica Borkh.


Třída: Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny.

Dospělci se líhnou před kvetením jabloní. Samičky poté kladou vajíčka. Larvy se líhnout přibližně za týden. A chvilku na to napadají další plody. Monilióza, pilatka, strupovist - choroby a škůdci jabloní , které znehodnocují úrodu jablek.


Jak proti nim zasáhnout. Strupovitost, nebo padlí: Co je horší? Jabloně a hrušně jsou typickými ovocnými dřevinami našich zahrad. Hrušně bývají často napadány . Jabloně patří ve střední Evropě k nejpěstovanějším ovocným stromům. I tady ale musíte dobře vybírat, protože škůdci a choroby někdy po čase „prolomí“ . Choroby a škůdci jabloně “. V této kategorii je pouze následující stránka.


Chlorotická skvrnitost jabloně. Rezavění” listů způsobují listožraví škůdci - předivky, molověnky, klíněnky i další. Poškození způsobují housenky, které listy síťkují, tj.


Jablka se dostávají na zahrádkách opět na výsluní. Zkusíme si říct, jak pěstovat jabloně , abychom se .

Ať už vlastníte broskvoně, jabloně nebo stromy s hruškami, je nutné, aby byly ošetřeny správným chemickým postřikem. Klíčová slova: jabloň domácí, škůdci , Starý Lískovec, Vyškov. Vše o jabloních - charakteristika, pěstování, sklízení, škůdci a mnoho dalších informacích. Není se tedy rozhodně čemu divit, že jabloň patří mezi ty nejoblíbenější ovocné stromy.


Bohužel se ale ani tyto stromy neumí sami ubránit nepříjemným škůdcům. Je to vážný škůdce jabloní a hrušní, napadá i příbuzné okrasné druhy jako jsou hlohy,. Máte v zahradě jabloně a přesto kupujete „ukázkové“ plody dovážené ze zahraničí, protože právě vaše jablka nedosahují takové jakosti? Popis: Mezi přezimující škůdce počítáme např.


Ochrana: Ochranu provádíme, když již jabloně raší. Srdéčková hniloba v pokročilém stadiu na kedlubně. Kaménkovitost plodů na jabloni. Nespecifické choroby a škůdci.


STRUPOVITOST JABLONĚ. Na listech jde o sazovité skvrny, které nekrotizují a listy opadávají . Boj s některými škůdci a chorobami sice nemá ekologickou variantu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky