úterý 24. dubna 2018

Jak nahradit dilatační plovák

ZEMBAG a vše na našem eshopu s slevou do 20. A ještě k tomu ranou, abychom se minuli s vrtulí třešňovou. Vrtuli třešňové (červivosti) jsou srdcovky. Biocont žluté desky proti vrtuli na Třešně - 4ks.


Dobře odkvetlá třešeň a bohatá. Vrtule třešňová napadá prakticky všechny druhy třešní a višní. Uchráněny jsou snad jen nejranější odrůdy, kdy moucha ještě není aktivní.


Láká je proto žlutá barva se specfikovaným rozsahem vlnové délky okolo 5nm. Mezi nejznámější patří napadení vrtulí třešňovou , kdy dužnina plodů začne hnědnout, plody jsou měkké a červiví. Fakultativní choroby a škůdci: mšice třešňová, suchá skvrnitost (dírkovatost) listů.


Druhý postřik proti vrtuli třešňové provedeme až dnů po prvním . VRTULE TŘEŠŇOVÁ Vadí nám její larvy (červi) v plodech. DŘEPČÍCI Používáme stejný přípravek jako na vrtuli třešňovou , a to hned po výsadbě košťálovin, . Velký strom se špatně stříká. Tady se něco již probíralo. U třešní a višní působí červivost plodů larvy mouchy vrtule třešňové. Pokud je však vzhledem k přemnožení vrtulí potřebná a třešně se . Přítomnost vrtulí poznáte nejlépe tak, že na strom zavěsíte žluté lepové . Je rozšířena po celé Evropě, zejména střední a jižní.


Rhagoletis cerasi (L.) Všeobecně známý původce červivosti třešní a višní. Ta klade vajíčka již pod . Moucha má žlutou hlavu s černým týlem, černou hruď se žlutým štítkem, černý zadeček a průhledná křídla se čtyřmi proužky. Jana Kopřivy, jak si na zahradě poradit s vrtulí třešňovou , škůdcem, který dokáže zlikvidovat většinu úrody třešní. Přípravek proti mšicím a vrtuli třešňové Mospilan. Bílé, beznohé larvy, před kuklením až mm dlouhé, způsobují červivost třešní.


Plody v místě napadení měknou, hnědnou a zahnívají. Insecta) řád: dvoukřídlí (Diptera)čeleď: vrtulovití (Tephritidae). Dospělec je až mm . V létě (stadium H–J): vrtule třešňová na 2–žlutých lapácích,. Plastový lapač k signálnímu chytání vrtule třešnové.


TŘEŠNĚ: Jak pěstovat a sklízet zdravé ovoce a upéct třešňovou. Náletům vrtule třešňové unikají rané odrůdy třešní, jako třeba Adélka, . Napadány bývají hlavně sladké a pozdní odrůdy. V neošetřovaných zahradách mohou být .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky