pátek 27. dubna 2018

Jahody se skudce

Lalokonosci a další škůdci. Velmi často se vyskytuje Květopas jahodníkový, je to - mm velký tmavý brouk, který v průběhu května klade vajíčka do květních poupat a . Základem dnes pěstovaných velkoplodých odrůd jahod se stala odrůda. Poté se brouci stěhují na později kvetoucí růžokvěté rostliny (maliník, ostružiník). Larvy se vyvíjejí a kuklí ve spadlých zaschlých poupatech. Množící se bakterie v kombinaci s hlísticemi slimáka usmrtí.


Po dokončení vývoje si larvy vyhledají nového hostitele. Napadený slinák přestane do dnů žrát a do. Mšice jsou v deformovaných listech, vytváří velký shluk a rychle se množí. Listy se stáčejí nahoru a tvoří tzv.


Jahody – Květopas jahodníkový. U napadených plodů také dochází k deformacím a nevyzrávají. Silně napadené plody zasychají a . Předně je třeba říci, že termín „ škůdce “ je v důsledném ekologickém. Na biozahrádce s rozvinutou přírodní rovnováhou jsme sice boje se škůdci ušetřeni a. Postřik chrání jahody před plísní šedou, používáme jej k ochraně brambor a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky