úterý 17. dubna 2018

Jak ošetřovat broskve

Mám let starou broskev a v letošním roce měla poprvé obrovskou úrodu - kg výborných sladkých broskví. Někteří pěstitelé tento způsob ochrany zavrhují jen na základě zkušenosti s jednou jedinou rostlinou křenu pod broskví , což se zdá být opravdu málo. Kadeřavost broskví - podzimní ošetření. Postřikem je nutné ošetřit nejen větve, ale i kmen stromu.


Z měďnatých přípravků stojí za . Ošetření proti kadeřavosti broskvoní patří k prvním činnostem, kterými zahrádkář začíná nové vegetační období. Je důležité nejen to, jaké . Jak jí zabránit, či ji alespoň zmírnit vám poradí ovocnářský . U broskvoní zakládáme kotlovitou (dutou) korunku. Mladý stromek po výsadbě na jaře seřízneme tak, že úplně . U všech řezů nezapomeneme ošetřit řezné rány štěpařským voskem.


Preventivně strom ošetřujeme na počátku kvetení a po dokvětu, obzvlášť je-li jaro. Pod broskvoněmi ošetřujeme půdu tak, abychom omezili plevel, snížili výpar vody z půdy, zlepšili zasakování vody ze srážek i ze závlahy a přispěli k provzdušnění .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky