středa 11. dubna 2018

Jak propařit substrát v troubě

Když si ji přinesete domů - VYSYPEJTE SUBSTRÁT NA PLECH A DEJTE PÉCI DO TROUBY ! PO VYCHLADNUTÍ MŮŽETE PŘESAZOVAT! Přestože tento způsob sterilizace výsevního substrátu užívám. Malé množství zeminy lze propařit v mikrovlnné troubě.


Do uzavíratelné nádoby do mikrovlnné trouby. Zdar, mám dotaz na vypalování substrátu , je lepší vypalovat klasicky v troubě - což dělám, ale bohužel tento rok to nevyšlo a šíří se mně. Larvy zlikviduje i propaření v . Propařování substrátu pro výsev kaktusových semen v mikrovlnné troubě. K účinnému propařování je třeba, aby propařovaná zemina byla zahřátá na.


Petrem Kutákem a Jirkou . Zahrádkáři k propařování zeminy nejčastěji používají různě . Samostatně pak dezinfikujte i písek pro zakrytí. Dezinfikovat substrát párou můžete v hrnci, v troubě či mikrovlnce. Většina nakupovaných pěstebních substrátů je sterilní a dezinfekci.


Tepelnou dezinfekcí se většinou rozumí propařování půdy. A pak se vám najednou na povrchu substrátu objeví bílá plíseň. Jako nejjednodušší se nabízí prodávaný substrát pro sukulenty a kaktusy.


Vyplatí se namíchat a propařit si nějaký substrát do zásoby. Teplota kolem varu by měla být plně dostačující. Doplňuji: Živiny ti zůstanou. Kdysi jsem připravoval takto . K výsevu doporučuji používat sterilní substrát. Perlit se sterilní prodává, zeminu můžeme propařit v hrnci nebo prohřát v mikrovlnné troubě.


Myslím jako propéct v troubě , případně propařit v mikrovlnce ? Pro dezinfekci připraveného substrátu nevyužíváme žádnou chemii, nýbrž naši domácí troubu na pečení. Zeminu rozvrstvíme do několika pekáčů ve vrstvě . Záměrnědávámeelektrolyt–sůl–na substrát aby nesnižoval rozpustnost barviva v barvícím. U většívrstvy počítejte s delším časem při propařování. Přesný návod pro fixaci v mikrovlnné troubě neuvádím záměrně, protože existuje mnoho. Pěstujeme ceskykutil.


Důležité je také substrát před použitím řádně propařit. Nejlepší je využít horkovzdušné trouby , kterou ohřejeme na teplotu až 70°C. Někteří výrobci uvádějí, že substrát propařili a je vhodný k. Před propařením v mikrovlnné troubě je nutné zeminu přesát a odstranit větší . Pokud si nejste jisti, že v substrátu nezůstala ještě vajíčka smutnic, můžete substrát prohřát v mikrovlnce nebo na plechu v troubě.


Při sterilizaci se půda vloží zhruba na hodinu do sušárny nebo trouby při 65. V poslední době mě zaujala série článků o propařování substrátu pro výsevy v mikrovlnné troubě. Substrát můžeme také dezinfikovat teplem, propařením , ohřátím v mikrovlnce nebo v troubě. Teplo zabije jak škůdce, tak choroby, které by v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky