pondělí 25. února 2019

Jak často se zaleva vánoční kaktus

Jak pěstovat vánoční kaktus , aby za rok opět vykvetl? Kvetoucí vánoční kaktus je právě teď ozdobou mnoha domácností. Asi vás nepřekvapí, že vánoční kaktus nepotřebuje mnoho vody. Pěstitelské tajemství kvetoucího vánočního kaktusu. Jak ho přimět k bohatému kvetení?


Za první ihned vánoční kaktus po vyjmutí z květináče zasadíme do nového a zasypeme zeminou. Nikdy ho nenecháváme . V našich končinách totiž vykvétá právě v tomto období. Zalévání rozhodně nepodceňujte, protože při příliš suché půdě opadají pupeny a rostlina seschne. Velmi důležité je také správné umístění. Pozor na časté chyby se zaléváním i teplotou.


Vyvarujte se častým chybám, aby vám letos krásně kvetly. Vánoční hvězda a vánoční kaktus. Vánoce a spousta dobrého jídla, spousta alkoholu a nedostatek pohybu často může dát tělu doslova zabrat. V létě se pak zalévá normálně jednou týdně. Ve vlhku, chladu nebo v interiéru zalévat 1x za týden.


Během podzimních a zimních měsíců, by měla být rostlina zalévána méně často s cílem podpořit kvetení. Zalévání : Udržujte půdu rovnoměrně vlhkou a často ji sprejujte vodou. Je velmi důležité, aby mladé kaktusy byly přesazovaný každý rok a starší by měly být přesazovány jednou za let.


V období květu se vánoční kaktus nemá často přenášet, mohou mu opadat poupata, stejně. Má ale rád vzdušnou vlhkost, proto je vhodné rostlinu často rosit. Poté se vraťte k pravidelnému zalévání. Zalévání příliš často by se zde nemělo z důvodu zamokření zamezit.


V opačném případě mohou být sušené květiny odříznuty z vánočního kaktusu po období . U nás patří k často pěstovaným okrasným rostlinám pro svůj exotický, zajímavý vzhled a. Snad jedinou výjimkou jsou lidové názvy vánoční a velionoční kaktus. Základním způsobem zalévání kaktusů je zálivka shora, při níž voda rozpouští. A poslední otázka jak často mám zalévat schlumbergeru ( vánoční kaktus ) a kde ji mám mít já ji mám u okna a zalévam jednou do týdna. Základní přehled kaktusů a sukulentů a rady pro péči o tvůj exotický domov.


Ve fázi odpočinku se rostliny v závislosti na druhu zalévají málo nebo vůbec. Má zářivě oranžovočervené květy a vytváří často četné odnože. Při pravidelném zalévání je však nutno zamezit zamokření - měli byste používat pokud možno dešťovou vodu nebo demineralizovanou vodu z vodovodu - tu . Jakmile udělám toto, můj vánoční kaktus začne nahazovat puky a za několik dní.


Túto rastlinu by vraj mala mať v dome každá žena: Nerobte túto častú chybu a. Když už všechny rostliny už dávno spí svůj zimní spánek, sukulenty a kaktusy stále žijí svým aktivním životem. Pro ně sezona nikdy nekončí. Před zaléváním je nezbytné rostlinu nechat, dokud se nevysuší veškerá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky