úterý 5. února 2019

Jak pěstovat tuje smaragd

Výška živého plotu by měla být do tří metrů, na metr se vysazují dvě až tři rostliny. Udávané čísla platí pro nejžádanější tůji smaragd. Tůje v květináči vídáme asi nejčastěji v okolí předzahrádek hostinců a pizzerií.


Vzápětí už vedeni potřebou oddělit se od okolí sázíte jednu túji za druhou a ani netušíte, jak vás to jednou zamrzí. Tuje Smaragd - ZAHRADA. Jaký jehličnan pěstovat ve velkém zahradním kvetináči. Dá se takto pěstovat i cypřišek nebo jiný nenáročný jehličnan. Túje v zahradě zejména T. Zerav východní se například pěstuje ve variantách . Z těchto tújí se vám podaří vypěstovat krásný, živý plot, který řadu let nebude vyžadovat žádnou údržbu.


Thuja occidentalis Smaragd. Ako sadit tuju smaragd tuju smaragdová TUJELACNO. Sazenice thují dáme do vyhloubené jamky, zalijeme . Thuje smaragd je nejhezčí z mnoha druhů thují, které se používají na živé ploty. Je možné je používat i jako solitéra.


Původní druh pochází z východu . Neroste příliš rychle, takže ji nemusíte často upravovat. Obvykle se pěstují jako volně rostoucí nebo pravidelně stříhané živé ploty. Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot? Dlouho neváhejte a situaci začněte řešit dřív, než bude pozdě. Jakýmsi kompromisem mezi dvěma extrémy je túje smaragd , která je . Nejčastěji se u nás túje vysazují do řad jako živé ploty, jelikož jsou po celý rok stále zelené, rychle rostou a skvěle oddělují jednotlivé pozemky . Zerav, neboli túje je stálezelený strom z čeledi cypřišovitých.


Oblíbenými druhy jsou Smaragd , Brabant a Frieslandia. Právě první zmíněná varianta se používá kvůli cenové dostupnosti nejčastěji. Rostliny pěstujeme v kontejnerech a ve volné půdě. Nejhezčí odrůda, která se používá na živé ploty, je odrůda Smaragd , která má kompaktní růst a. Jak lze SMARAGD pěstovat ? Pěstování rychlerostoucích tújí na živé ploty. Když se řekne živý plot, znamená to většinou právě „plot z tújí “. Zeravy jsou odolné, dobře snášejí stín i sluneční úpal, jsou mrazuvzdorné a na pěstování nenáročné.


Tuja Smaragd je veľmi obľúbená záhradná drevina. Můžete zde koupit túje ( thuje ) na živé ploty již od Kč. V našem zahradnictví sami pěstujeme túje ( thuje ), okrasné dřeviny a další rostliny.


Odrůda Smaragd je nejpopulárnější ze všech tůjí na živý plot.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky