úterý 19. února 2019

Jak a kdy strikat meruňky

Slečna Daniela Dušková je pěstitelka Orchidejí a poradí nám, jak si poradit s přesazováním této krásné květiny. Ve skutečnosti je přesazování orchideje celkem snadné a příjemné. Sterilizace nůžek se provádí nad plamenem sporáku, kdy se nůžky . Pokud ani po přesazení orchidej nezačne projevovat první známky dobré kondice, musíme ji vyjmout a kořeny ještě jednou . Ptáte se, jak správně přesadit orchidej ?

Není to žádná věda, nemusíte z toho mít obavy. Při správné péči Vás rostlina odmění krásnými květy. Podívejte se na jejich rady a. Já je nenemáčim,zalejvám kdy si vzpomenu a mám je krásný. Zdravý kořen je buď bledý (tam kde dovnitř nedosáhne slunce), anebo sytě zelený.


Připravte si nový květináč. Pokud máte zdravou rostlinku se spoustou silných . Orchideje jsou sice hodně křehké rostliny, ale při správném přesazování se nemůže vůbec nic stát.

Dobrý den, já jsem dostala svoji první orchidej asi před dvěma měsíci. Krásně kvetla, ale teď je ve fázi, kdy opadávají květy. Navíc má docela měkké listy, které.


Pro přesazování phalaenopsisu neboli můrovce je důležitý Kůrový substrát pro orchideje od Rašelina Soběslav. Máte doma orchidej , která nekvete, vylézají jí kořeny z květináče nebo se jí prostě viditelně nedaří? Pojďte se s námi podívat orchidejím na zoubek. Ukážeme si, jak s nimi nakládat, aby se jim maximálně dařilo.


Kdy orchidej přesazovat ? Přesazování orchidejí. Vzhledem k tomu, že přesazování je i při odborém postupu zásahem do života rostliny, je třeba . Přidal katerinadoul, dne 21. Také jste propadli těmto úchvatným exotickým. Jde o orchidej z pralesa, které se perfektně hodí i do bytů, proto se hodí i pro. Pak už přejdeme k samotnému přesazování , kdy na dno květináče nasypeme . Proto doporučujeme spíše vegetativní rozmnožování orchidejí.


Nejlepší období pro přesazení orchideje jsou jarní měsíce po odkvetení, kdy se objevují špičky nových kořenů. Než orchidej přesadíte, věnujte pozornost substrátu.

Den před přesazováním zalijte nový substrát vroucí vodou, čímž zničíte zárodky . Jak přesazovat orchideje ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky