úterý 26. února 2019

Jak naroubovat ibišek

Ten, kdo tedy nechce Ibišky . Musím opravdu uznat, že roubování je snad nejrychlejší a nejjednoduchší rozmonožení šlechtěných ibišků , které k nám kupujeme z ciziny. Rozepisovat nebo fotit . Nutno řici, že ne každý obyčejný ibišek je vhodný jako podnož. Nejvíce se osvědčilo roubovat na obyčejný červený H. Briliant nebo na kultivar . Moc Vam dekuji za radu.


Ze řízků odebíraných zpravidla v pozdním jaru máme sice zaručeno, že nám vykvete stejně, ale ibišek neroste tak dobře. Proto je nejvhodnější roubování řízku . Nedají se roubovat ZELENÉ ŘÍZKY! Taktéž se nemůžou zasadit do zeminy. POKRAČOVÁNÍ O ROUBOVÁNÍ EXOTICKÝCH IBIŠKŮ.


Ve videu se snažím popsat roubování tropických ibišků. Množení ibišků roubováním. Tímto způsobem lze bezpečně. Moji první tři roubovanci asi týdnů od roubování. Dobrý den, ráda bych se dozvěděla něco více o roubování ibišků.


Jak roubovat ibišek ? Přesněji řečeno: Termín odběru roubů, termín roubování, způsob roubování. Popis: Několik druhů mrazuvzdorných Syrských Ibišků. Venkovní Ibišky sazenice druhů-barev, roubované. Tropické ibišky množíme semeny a roubováním. Ibišky mi kvetou už ten rok,kdy jsem je naroubovala.


Mně se osvědčilo roubování. Ostatní ibišky množíme vyzrálými . Rozmnožujeme jej snadno výsevem semen nebo řízkováním, odrůdy množíme roubováním. Zkuste si do zahrady vysadit ibišek syrský a propadnete jeho kouzlu. V zahradnických centrech koupíte ibišky roubované na kmínku asi metr . IX roubovat kultivary na kořeny odebíranými. Prodáváme ve velkém kontejneru litrů roubované rostliny na kmínku ve výšce cm.


Hibiscus bahamensis, ibišek bahamský, 0. Ty se však spíše doporučují jako podnož pro roubované kmenové keře. Na první květy můžete v případě rostliny ze semene čekat 3-let, navíc velikostí ani . Je sice možné řízkovat je, ale takové rostliny špatně rostou, proto zahradníci ibišky množí roubováním na semenáče původního druhu. Může ibišek kvést celoročně nebo jen nějaké určité období? Zkoušel jste někdo ibišky roubovat?


Roubování ibišku ,to je docela dobrý nápad.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky