úterý 5. února 2019

Jak se množí ibišek bahenní

Dřevité pivoňky , zahrnující druh Paeonia suffruticosa a její kultivary. Roubování dřevitých pivoněk je . Třebaže květy obou druhů vypadají velmi podobně, jejich pěstování i množení se výrazně liší. Jejich botanický název je pivoňka křovitá . Mladé rostlinky nebudou na .

Bylinné pivoňky jsou dlouhověké trvalky s minimálními nároky na pěstování. Potřebují prostor, živnou půdu a oproti dřevitým se nesmějí sázet hluboko. Více o pěstování, výsadbě, zálivce, hnojení, stříhání a množení na mém videu.


Prvních květů se dočkáte nejdříve za rok až dva. Můžete je také zkusit vypěstovat ze semínek, která se na záhon . Pěstování pivoňky ze semen. Máte prosím někdo zkušenost?

Objednala jsem si nějaká semena na aliexpressu. ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM. Pivoňka se nejlépe množí odkopkem kořenového balu. Tak se může docílit, že pokvete ještě v tom roce, kdy došlo k přesazení. Důležité je označit na rostlině jih.


Kromě klasických bylinných pivoněk se v posledních letech těší velké popularitě i takzvané dřevité pivoňky. Pivoňky jsou typickou ozdobou každé zahrádky. V sortimentu dřevitých pivoněk se objevují i ty se zelenými květy. Dřevitá pivoňka patří mezi královny zahrad.


Všechny kultivary lze množit roubováním na dlouhé kořeny pivoňky čínské, které provádíme buď . Některé odrůdy dřevitých pivoněk se množí roubováním na kořeny P. Pozor, některé odrůdy dřevitých pivoněk se množí roubováním na kořeny P. Množí se roubováním na kořeny semenáčků či P. Tato dřevitá pivoňka funguje. Nymphe je bylinná pivoňka ze skupiny s tzv.

A jméno říká vše – zjara své převislé větve, které často sahají až k zemi, pokud je nestříháte, obsype neuvěřitelným množ. Lactiflora (P. Chinensis).


Officinalis rouby dřevitých pivoněk přijímá, avšak . Paeonia byla po staletí pěstována nejen díky své kráse, ale především . Zdroj pinu ireceptar.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky