středa 6. února 2019

Jak sklízet hladkolistou petržel

A jak dlouho můžete léčivé bylinky skladovat ? Některé vydrží až dva roky, sušené květy ale spotřebujte do jednoho roku. Správné uskladnění sušených bylin zaručuje aromatickou a účinnou. V nádobě Fum Box Small můžeme skladovat bez pomíchání dva druhy . Sběr a sušení bylin není žádná alchymie.

Základní rady, kterých bychom se měli držet, pokud chceme sušit a poté správně uskladnit léčivé byliny tak, aby nám dlouho vydržely. Květy ani listy před sušením nikdy neperte ve vodě. Veškeré druhy ovoce i zeleniny, houby, bylinky i ořechy.


Obecně bychom sušené potraviny neměli skladovat déle než jeden rok. Viete ale ako bylinky správne skladovať , aby nestratili svoju arómu,. Sušené bylinky skladujte vo vzduchotesných nádobách na tmavom . Sucho a proudění vzduchu sušení urychlují a zabraňují plesnivění bylin.

Sušení bylinek by mělo probíhat na suchém, teplém a tmavém místě, kde proudí vzduch. Jak a kde sušit bylinky ? Nesušte určitě na přímém slunci . Lidé vždy hledali v přírodě způsoby jak použít různé bylinky a rostliny pro vylepšení zdraví. U bylinek , lidé také používaly na vylepšení chutě různých jídel.


Více informací se dozvíte v našem článku. Můžu bylinky oplachovat před sušením ? Tyto tři způsoby jsou mnohem snadnější než sušení , protože sušené bylinky mohou navlhnout a zplesnivět. Mnohdy navíc ani nevíme, v jakých . Víte, jak dlouho skladovat sušené bylinky ? Většina bylinkářů říká, že dva roky.


Květy byste ale měli spotřebovat do jednoho roku. Pokud vypěstujete bylinek tolik , . Věděly dobře, kdy je vhodné bylinky sbírat, jak je sušit, skladovat a v. Přečtěte si tipů, jak skladovat koření.

Ačkoli se bylinky dobře skladují jako sušené nebo mražené, nejlepší je mít je v květináči na okenních parapetech . Některé bylinky sušením získají ještě větší aroma – třeba tymián, šalvěj nebo majoránka. Zásady sušení bylinek. Vždy sušte pouze zdravé větve a listy rostlin. Suché a nemocné listy odstraňte a nemilosrdně vyhoďte. Před sušením bylinky proklepte,.


Sušené houby a bylinky by nám doma neměly chybět. Sušení bylin a také hub patří k tradicím českých hospodyněk (Zdroj: Depositphotos). Sušte bylinky pokud možno na stojanu pověšené za spodní část stonku.


Bylinky s podzimem nekončí – přesuňte si je domů! Pro lepší sušení umístěte bylinky na dobře větrané, suché, chladnější .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky