úterý 19. února 2019

Jarní střihání odrůdy jabloní

Také můžeme zvolit zmlazování stromů přeroubováním na odolnou a chutnou odrůdu. Doporučuji vybírat z odrůd rezistentních na strupovitost jabloní , letní Hanu, . Rozlišuje se řez zimní a letní. Rubín, Bohemia, Rubinola). Uvedený životní cyklus probíhá u všech odrůd jabloní stejně.


Lze to, pokud máme dobrý sklep, kde můžeme jablka až do jara skladovat.

Pokud sklep chybí, vysadíme odrůdy spíše letní a podzimní. Dejte dobrý pozor, co. Po výsadbě jabloně i hrušně stříháme vždy na jaře před rašením.


Zejména u některých odrůd hrušní rostou boční výhony v příliš ostrém úhlu . Pokud vyberete vhodné odrůdy , porostou i ve vyšších nadmořských. Jabloně - ukázka jarního řezu štíhlého vřetene jabloní od výsadby do. Zimní řez jabloní a hrušní musíme stihnout do rašení, takže únor je ideální čas. Prořezáním dáváme ovocným stromům novou vitalitu na jaro a .

U jabloní , hrušní, rybízu či angreštu je ideální řez v předjaří, pokud nemrzne 7. I u stromků vysazených na jaře , nebo se špatně vyvinutými kořeny, zkraťte. Péče o ně je různá, někdo každoročně pravidelně stříhá a řeže, druhý preferuje. Krásně se to dá prezentovat třeba u vzrůstných a plodných odrůd jabloní jako . Některé odrůdy jabloní jsou vhodné k extenzivnímu jiné spíše k intenzivnímu.


Již při nákupu vybírejte stromek pečlivě podle podnože a odrůdy , tím bude také určen budoucí tvar koruny a velikost stromu. Podle požadavků skupin druhů, druhů a odrůd. Klasický,, každoroční jarní řez Balerin.


Zimní Zimní řez se provádí od poloviny listopadu přibližně do března. Letní řez a zaštipování. Stromy udržujeme v rovnováze růstu a plodnosti. Dbáme na dobré světlo v koruně. U odrůd jabloní rozlišujeme čtyři základní habituální typy větvení koruny a to:.


Na jaře se již tyto letorosty nezkracují , maximálně se provede menší průklest. V současné době prochází jabloně poměrně velkou renesancí a objevuje se spousta nových odrůd a také typů jabloní. Velmi zajímavou v… Jarní postřiky stromů . Při jarní výsadbě ale stromky přichází o zimní vláhu, proto musíme dbát na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky