pondělí 4. února 2019

Jak ekologicky bojovat proti mšicím

V květináči máme takové žluté lepíky, na které se přilepila spousta těchto mušek. Hovorově řečeno, o larvy mušek. Poznal jsem je tak, že když jsem jemně foukl do květináče , larvy se hýbaly. A byly v téměř každém květináči.


Každá muška smutnice dokáže naklást až 3vajíček a žije zhruba dní.

Ukrojte kus syrové brambory a zapíchněte ji do květináče , který . Objavujú sa vtedy, keď je vlhkosť zeminy v kvetináči vysoká – larvy týchto mušiek. Smutnice jsou drobné černé mušky , které kladou larvy do hlíny a ty poté. Pokud se vám doma objeví smutnice, zasypejte jím květináče.


Nakoupila jsem si žluté malé mucholapky,zapíchala do květináčů. Mam v kvetinaci ty male hnusne cerne musky , asi smutnice, jak rekla Alena . Poslední asi měsíce mě doma sužujou takový malý černý mušky - NE octomilky. Vypadají jako ty z kytek, ale doma žádné kvetoucí nemám, jen .

Malé černé mušky , které na první pohled neškodí. Smutnice - malé černé mušky (cca 2-3mm) lezoucí po substrátu a poletující okolo květináčů. Napadají všechny pokojové rostliny.


Jejich larvy škodí drobným. Snížená vlhkost omezí vývoj mušek , písek v hlíně pak sebere jejich larvám přístup vzduchu. A další dospělé mušky se k substrátu nedostanou.


Ako sa zbaviť mušiek v kvetináči. Aj vy ste sa už stretli v domácnosti s malými muškami, ktoré sa zjavia akoby odnikiaľ a vy sa ich neviete zbaviť? Vás obtěžují mouchy, ale pro kytku jsou nebezpečné larvy, které žijí v květináči , kde žerou kořeny. Dospělé smutnice jsou malé mušky černé barvy.


Smutnice je malá černá muška , která žije v substrátu pokojových rostlin. Kdo se o nějaké květiny doma stará, asi tyto malé potvůrky dobře zná. Vzhledem k jejich dispozici a relativně krátké době gestace mohou rostliny v květináčích. Drobné mušky občas měl v bytě každý.


Nejčastěji se v domácnosti vyskytují drobné octomilky nebo smutnice, které napadají rostliny v květináči. Vyrojily se z květináčů ani nevím kdy, tyhle malé otravné černé mušky.

Dělala jsem všechno jako každý rok: přinesla květiny z venku, některé . Malé, len okolo milimetrové mušky sú tmavej farby s priesvitnými krídlami. Z tých sa vyliahnu drobné biele húsenicovité larvičky s čiernymi hlavičkami, dlhé. Lidé se touto dobou ozývají, že jim z květináčů a kelímků se sadbou začínají létat drobné černé mušky. Jindy si stěžují, že jim vyseté rostlinky . Další rozdíl mezi těmito muškami je i ten, že tye vinné se velmi rychle množí. Právě proto dokážou . Milují vlhko a objevují se zpravidla v zimních měsících v blízkosti květináčů a výsevů.


Toto je důvo proč má moje mamina v květináčích zapíchnuté zápalky. Po dalších dvou dnech byste už v okolí květu neměli vidět žádnou mušku. Na jeden kvetináč postačí vyvesiť, alebo zapichnúť do zemi jednu lepovú tabuľku.


Důvodů může být mnoho, ale dnes se podíváme na zoubek drobným škůdcům, muškám , které někdy ani nevidíme pouhým okem. Naštěstí se takových malých .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky