pátek 21. října 2016

Jak hnojit roubované okůrky ve skleníku

Volná půda, pařeniště, nízký fóliový kryt, fóliový tunel, fóli-ovník nebo skleník. Granulovaná hnojiva , jako NPK, CERERIT apod. Jak v době růstu, tak tvorby a zrání plodů jsou okurky náročné na výživu, proto je jednou týdně hnojíme hnojivy pro plodovou zeleninu s vyšším . Zasadit už můžete i cibuli a česnek. Duben - kolotoč setí, sázení, hnojení a zalévání pokračuje. V dubnu přichází čas setí okurek, cuket, dýní . Podrobná návod k tomu, jak si na zahradě, konkrétně ve skleníku či.


Chorob a škůdců, které škodí na okurkách je celá řada. Mšice, třásněnky a molice – ve skleníku se na přirozené nepřátele nemůžeme spoléhat, ke slovu musí přijít chemická ochrana. Pomůže ještě nějaký postřik a nějaký hnojivo ? Takový řetěz si udělám min. A stejně každý rok po 4-okurkách narostlých uschly. Dnes jsem si koupila novinku, tradiční kristalické hnojivo GOLD SUPER P je tam aktivní fosfor, . Tato velmi výnosná okurka je určená pro rychlení ve sklenících a fóliovnících.


Látky obsažené v okurkách nám pomáhají čistit zažívací ústrojí. Před asi dvěma týdny jsem byla na návštěvě ve skleníku u zkušeného starého pěstitele, který měl letos okurky roubované ode mne. Jde o pěstitele, který okurky ve skleníku chemicky ošetřuje a přiměřeně hnojí. Loni se v našich krajích vyskytovalo na okurkách hojně padlí.


Rozsireni vyskytu padli napomaha (pre) hnojeni dusikem, mozna pan Mirek ve skleniku hodne hnoji. Rajčata ve skleníku - Papriky - Okurky - Roubování okurky na tykev. Pařník či malý skleník nám pomůže vypěstovat vlastní kvalitní sadbu rajčat i . Co se tím myslí, např. RICH SWEETNESS pěstován ve skleníku , nebo i přímo na záhonu. Tato odrůda je roubovaná na vynikající podnož, která má mnohem lepší a silnější kořenový systém než samotná odrůda.


Zakládání a ošetřování skalky. Sortiment květin pro pěstování v nádobách na. Pěstování hplmanových okurků. Meloun roste na okurkách a meloun roste na dýni. A pokud používáte filmový skleník nebo skleníky , pak je možné sklizeň . No a jelikož je okurková sezóna, bude dnešní čtení pouze o okurkách.


Proto se úspěšně pěstují ve sklenících , fóliovnících a pařeništích. V poslední době se na trhu objevují roubované okurky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky