úterý 18. října 2016

Jak proti rzi hruškové

Jak si poradit se rzí hrušňovou. Rez hrušňová představuje pro pěstitele oblíbeného ovoce stále větší nebezpečí. I když obvykle nemá vliv na . Rzi hrušňové se též říká rzivost hrušní. Způsobena je dvoubytnou .

Výskyt rzi hrušňové zaznamenal v posledních letech značné rozšíření. Témy: napadene stromy,ochrana proti skudci v zahrade,rez . Jedná se tedy o přípravky, které jsou registrované na jádroviny proti strupovitosti, ty mají z praxe dobrou účinnost i na rzivost. Jakým chemickým přípravkem mam stříkat a jak často?


Rez na hrušních se přenáší z jalovců viržinských a jalovců chvojky klášterské, to je častý problém právě u zahra které jsou obklopené . Jejími hostiteli jsou jalovec . Kdy je nejvhodnější doba k provedení postřiku jabloní proti strupovitosti, padlí nebo hrušní proti rzi hrušňové. Chemická ochrana by se měla uskutečnit.

Anglický název ‎: ‎Pear rust, Cluster cups of pear,. Kdy a jak je možné se proti této rzi bránit? A je to vůbec v našich silách? Houba, která se stále stěhuje.


Kdo je původcem a jak proti němu bojovat? Gymnosporangium sabinae). Není proto divu, že postižené rostliny chřadnou.


Strupatá, ošklivá jablka, a ještě smutněji vyhlížející listy i plody hrušní - to je dílo cizopasné rzi. Oranžové skvrny způsobuje rez hrušňová. Napadení rzí hrušňovou má v posledních letech silně vzestupnou tendenci. Nezapomeňte na poslední postřik před zimou a to proti plísni sněžné.


Podzim je stejně tak dobrý na postřik proti rzi hrušňové. Jak proti rzi bojovat: Za bezpečnou vzdálenost mezi hrušní a jalovcem se považuje 2m. Blíže k sobě můžete vysadit jen odolnější odrůdy a . To je ale jen zdání, ve skutečnosti se jedná o hodně významnou chorobu – rez hrušňovou.


A jak s ní máme bojovat?

Popis a příznaky: rez hrušňová je houbová. Přenos je ideální při teplotě kolem °C. Co se týká boje protí ní, . Baycor WP nebo Dithane. Fungi) třída: Pucciniomycetes čeleď: rzi (Pucciniaceae). Proti rzivosti hrušně lze využít dobré vedlejší účinnosti přípravků určených k . Sledovali se též účinky proti růstu plísní a hub, což by mohlo být významné při symbiotickém pěstění u . To je typický projev této houbové choroby, rzi hrušňové.


Je možné použít přípravky, které se aplikují proti strupovitosti jabloní a hrušní a současně mají dobrou účinnost i na rzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky