pátek 7. října 2016

Jak stříkat proti plísní rajčat

Důvodem ataku plísní je právě průběh počasí v době růstu rostliny i plodů. Plísňové choroby rajčat jsou opravdu nevypočitatelné, proto bychom . Plíseň na rajčatech je tou nejvážnější chorobou rajčat , které nedělá problémy v některých letech úrodu zcela zdecimovat. Proto v minulosti, kdy se choroba množila jen nepohlavně, nebylo těžké chránit rajčata před plísní bramborovou. Stačilo používat neinfikovanou sadbu brambor,.


Pokud se chceme dočkat krásných a chutných rajčat nebo okurek, musíme být ve. K přírodnímu ekologickému postřiku proti plísni bramborové na rajčatech. Postřik proti plísni na rajčatech - ZAHRADA. Preventivní postřik rajčat - ZAHRADA.


Můžu za přímého slunce provést postřik na rajčatech. Biologická ochrana rajčat proti plísni - ZAHRADA. Plíseň bramborová se na rajčatech šíří velice rychle, je proto třeba. Proto musíme s plísní bramborovou bojovat již ve fázi, kdy začíná napadat listy a stonky. Samozřejmě nelze do nekonečna na rajčata jen stříkat chemii, . V průběhu léta sklízíme plody pěstovaných rajčat a okurek, ale bohužel . Plíseň rajčat ( plíseň bramborová), kterou způsobuje houba Phytophthora infestans je nejnebezpečnější choroba . Jak se proti nim účinně bránit?


Proti plísni je pomocníkem chemie. Na trhu je několik přípravků schopných plíseň omezit. S ošetřováním je však nutné začít preventivně, ještě . Hlavní postřik proti plísni bramborové by měl být proveden na přelomu května a června. Rajčata stříkejte zejména před a po dešti.


Když se plíseň objevila znovu v půli července, stříkala jsem celé rostliny asi 3x po sobě a zdá se,. Ještě souhrn tipů, jak bojovat proti plísni. Sezóna rajčat je v plném proudu a každý správný pěstitel je alespoň trošičku.


Jinak dobrý bio postřik proti plísni je rozředěné čerstvé kravské mléko. Choroby ohrožující rajčata. Zejména k plísni bramborové.


Když je rajče nemocné aneb ochrana proti škůdcům a chorobám. Stříkáme preventivně, . Nastříkat rostlinu ovšem musíme důkladně, neboť účinná látka působí jen v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky