čtvrtek 13. října 2016

Jak prezimovat kaktusy byte

Najde se v každém domě, v bytech je to někdy složitější. Toto bývá problém vytápěných bytů , kdy neznalí pěstitelé kaktusy zalévají i přes období klidu. Jak to tedy dělat správně?


V září se začínajícím . Mezi takové rostliny patří i některé druhy kaktusů. Jaké jim poskytnout podmínky pro správné přezimování se dozvíme v dalším díle oblíbeného . V dubnu by už měly být kaktusy přesazené. V tuto dobu kaktusy vykvétají. Pokud jste je správně přezimovali a dobře se o ně . Až čtyři pětiny všech druhů kaktusů pocházejí z oblastí se subtropickým. Venku však musejí být umístěny tak, aby na ně v případě deště nepršelo.


Zásadní otázkou je, na jak dlouho kaktusy zazimovat, aby jim to stačilo a aby to nebylo naopak příliš . Kaktusářská poradna KK Čelákovice o pěstování kaktusů a sukulentů. Přezimování kaktusů v panelovem byte. Kaktusy se mohou v bytě nechat přes zimu. Kaktusům se daří na osluněném místě, ideálně na jižní straně bytu.


V temném bytě nebo na temném místě se vašemu kaktusu dařit nebude a nikdy nevykvete. O tom, jak pěstovat kaktusy , jsme psali i zde. Milujte se a množte se. Máte doma jen kaktusy a sukulenty, protože klasické pokojové rostliny u vás nikdy dlouho. Správné umístění je pro kaktusy a sukulenty opravdu klíčové.


Podle způsobu přezimování lze sukulenty rozdělovat na teplomilné, chladnomilné nebo mrazuvzdorné. K dodání vláhy může být vhodné i rosení po ránu. Vyhovuje jim teplé a suché prostředí moderních bytů , panelové byty s . Všeobecně lze říci, že čím je teplota při přezimování kaktusů vyšší, tím více musí být kaktusy na světlejším stanovišti. Existují i vyjímky, které . Tyto kaktusy jsou k určitému kolísání teplot během přezimování velmi. Většina z nich nám odpustí zanedbání péče v podobě nepravidelné zálivky.


V tomhle případě je totiž méně péče . Nenáročná krása na okně. Krásný kvetoucí kaktus. Máte chuť pustit se do pěstování kaktusů ? Kaktusový substrát musí být výživný a zároveň dobře propustný.


Pokud nedisponujeme skleníkem či se nám do bytu nevejde fóliák, měly bychom použít. Kaktusovité (Cactaceae), známé též jako kaktusy je čeleď dvouděložných. Plody mohou být na povrchu lysé, šupinaté, chlupaté nebo ostnité. Přesuňte kaktus do vhodných prostor.


V některých případech je to . Moje rychlé poznámky a zkušenosti, obecně známé věci doplněné o poznámky z novinových článků či knížek. Nenajdete tady žádné .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky