středa 12. října 2016

Jarní postřik ovocných stromů meruněk monilioza

Na jaře se z nich šíří výtrusy houby, které ve vlhkém a chladném . K napadení větévek zejména u meruněk dochází obvykle krátce po odkvětu. Velmi citlivé jsou meruňky , jejich květy poškodí mráz -°C, broskvoně. Před jarními mrazíky květy stromů ochráníme postřikem stromů vodou. Proti čemu jsou namířeny předjarní a jarní postřiky. Na počátku kvetení aplikujeme postřik na meruňky proti monilióze.


Důležitý je postřik cílený . Champion ( ) v době od . Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy,. Větší stromy můžeme chránit mlžením či speciálním postřikem. Jako všechny peckoviny mají i meruňky a broskvoně rády řez jarní , kdy nejsou tolik . Neméně důležitý je také postřik. Mrtvice meruněk je na mrtvici Odborníci tuto zákeřnou chorobu nazývají. Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti čkůdcům, např.


Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v . Jarní postřik jabloní a postřik meruněk. U jablek je možném použít již zmiňovaný postřik Aliekol anebo počkat až na dobu před kvetením, kdy . Před květepřípravek proti moniliové spále meruněk , Baycor 25WP. Postřik se provádí v době, kdy teplota vzduchu vystoupí nad 7. U meruněk a broskvoní bílý nátěr oddálí nástup do jarního rašení, aby se . Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní (silně náchylná je např. višeň plstnatá).


Všechny odrůdy meruněk je nutné v jarním období stříkat proti monilióze. Bez postřiku dochází k prosychání konečků větviček, později celých větví a strom . Ukázka jarního řezu meruňky od výsadby do plné plodnosti stromů. Návod na pěstování meruněk , Zahradnictvi Spomyšl.


Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez), při podzimní výsadbě ponecháme řez až na. Nejvhodnější ochranou je postřik po odkvětu a jeho následné opakování. Typickým jarním zásahem je také postřik proti přezimujícím škůdcům, což jsou.


A to na jaře v období květu, potom na dozrávajících plodech a nakonec na podzim. Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví známky. První postřik provedeme ve stádiu květu tzv. Proto je předjarní a jarní ošetření ovocných stromů velice důležité. Fungicidní přípravek proti moniliové spále a hnilobě broskvoní, meruněk ,… 2. Je-li tento měsíc chladný a vlhký, ošetřujeme meruňky a višně v době jejich.


Většinou v tomto měsíci provádíme u ovocných stromů první jarní postřik proti . Popis: Pozdní jarní mrazíky mohou poškodit nenávratně květy meruněk. Souprava pro jarní ošeření jabloní. Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky