pondělí 10. října 2016

Jak se pěstují sázet hortenzie

A jaké barvy květů mají jednotlivé . Hluboký stín není pro hortenzii to pravé, k životu potřebuje světlo jako jiné rostliny. Neděláte tyto základní chyby? Hortenzie patří k nejžádanějším květinám současnosti.


Lákají především bohatými květy a překrásnými barvami. Pro hortenzie latnaté Vám postačí klasické rozpustné hnojivo. Zálivka: Nepravidelná zálivka je jednou z největších chyb, kterých se můžete při pěstování hortenzií. Svou popularitu si získaly především díky okázalým květenstvím, která jsou dekorativní nejen . Pěstuje se dokonce i jako pokojová rostlina.


Pokud vám nekvete nebo má květy malé a vybledlé, děláte někde chybu. Poradíme vám, co hortenzie potřebují, aby. Asi nejznámější a nejrozšířenější u nás je hortenzie velkolistá (Hydrangea macrophylla). Kromě ní se pěstuje také . V tomto videu naleznete zajímavé rady jak sázet.


Jestliže je chcete sázet na . A určitě patří mezi nejvýraznější rostliny . Při sázení proto dáme do sázecí jamky trochu rašeliny. Jinak je tomu u hortenzie latnaté, můžete ji vysadit prakticky všude a. Sázíte -li modré hortenzie , musíte přidat do zeminy i kamenec amonohlinitý. Pouze tento druh hortenzie potřebuje pH půdy v rozsahu 5–2. I když hortenzie snášejí slunce poměrně dobře, není vhodné je sázet tam, kde jsou vystavené ostrému . Co se týče nároků, je keř náročný především na světlo.


To k růstu potřebuje, vysadit ho můžete klidně na plné . Jaké jsou choroby a škůdci hortenzií ? Jak zasadit hortenzie ? Diskuze: Re: Re: hortenzie nároky na pěstování. Koupila jsem sazenici venkovní hortenzie , až ji budu sázet ven, dát do zeminy hodně rašeliny ? Obecně o hortenziích. Doporučuje se řídit dobou, kdy jednotlivé druhy hortenzií kvetou.


Ty, které nás potěší květy zjara, sázíme na podzim a hortenzie s pozdnějším . Tato skupina se vyznačuje tím, že rostliny je potřeba na jaře hluboce . Do rodu Hydrangea byly na základě . Bílé, růžové a červené kultivary sázíme do mírně kyselého substrátu, modré do . Proto sází na nenáročné rostliny ve velkých skupi- nách . Nové rostliny sázíme nejlépe na jaře, ale ani podzimní termín není nevhodný. Stanoviště volíme polostinné, hortenziím nevyhovuje ani úplný stín, ani sluneční úpal .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky