pátek 21. října 2016

Jak se zbavit podhoubí v trávníku

Na otázku „Jak na houby v trávníku “ by moje sestra…. S největší pravděpodobností se váš trávník stal hostitelem houby zvané. Hub se díky němu zbavíte zcela jistě, ale jedná se o přípravek silně škodící rybám a dalším živočichům. Tím, se zničí rozrůstající se podhoubí. Poradíme, jak se správně o trávník preventivně postarat, a jak houby v. Díky čemu se hub zbavíte určite, doporučujeme fungicid Dithante M. Tím, že zeminu v oblasti výskytu hub vykopete, narušíte rozrůstající se podhoubí.


Také bych rád ocenil radu, jak se hub zbavit. Koupili jste někde podhoubí ? Jak odstranit houby, podhoubí a plodnice z trávníku, trávy. Pro přímý chemický boj s houbami nejsou . Na trávníku se objevují pravidelné kružnice, různého průměru. Pokud se chcete zbavit kruhů hne je potřeba bohužel důsledně odstranit napadenou část . A ani tak nemusíte mít vyhráno, protože jak jsme už zmínili, podhoubí je . Lze však použít přípravek Polyversum, který by měl trávník „dezinfikovat“ od všech hub. Nevýhodou je, že některá podhoubí jsou pro trávník.


Nejedna se o hribky, ale o prasivky . To, že se vám v trávníku objevují prodnice je sekundární projev. Prosím o radu, jak se zbavit kruhové houby v trávníku. Likvidujete plodnice, které vyrůstají z podhoubí. To zlepšuje vlastnosti půdy pro trávník , ale pokud se toho opravdu nutně musíte zbavit , tak . Když vysadíme podhoubí na jaře, první plodnice se mohou objevit již na.


Sláma je propařená, aby se zbavila možných spor plísní, a obsahuje . Když je houba moc osvětlena například na trávníku , zničí se. Obří houby rostou na podhoubí stejně tak jako na hlíně nebo trávníku. Například stáří podhoubí pýchavky Calvatia cyanthiformis, rostoucí v kruhu o průměru 2metrů bylo odhadnuto na 2let! Podhoubí nemůže být . Pojmem čarodějný kruh je označován prstenec plodnic podhoubí rostoucí.


Kruhu se zbavíte odstraněním a likvidací plodnic. Zemina v postiženém prostoru by se měla nakypřit a důkladně zalít. Trávník následně přihnojit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky