úterý 11. října 2016

Jak se sazi seminka papriky

Semena paprik nakupujte u prověřených prodejců. Prvním důležitým krokem je výběr semen. Při jejich nákupu byste se měli spolehnout . Jiným řešením je vysazovat dohromady dvě rostlinky, které se vzájemně podpírají. To bychom měli dělat už ve chvíli, kdy sázíme semínka do substrátu.


Jak se sazi seminka papriky

Semena vyséváme rovnou na srovnaný povrch a přikryjeme je opět savým papírem nebo netkanou textilií. Před výsevem můžeme semínka namočit. Pokud si chcete na zahrádce nebo klidně i na balkoně vypěstovat vlastní papriky ze semínek , právě teď je nejvyšší čas je zasadit. Na to, že jaro sotva nesměle . Nejlépe se jí daří ve vinařské oblasti v Čechách a na Moravě.


Především zelená paprika má vysoký obsah vitamínu C (až několikanásobný oproti citrónu) a . Papriky vysazujeme do rašelinového výsevního substrátu, který je kyprý a dobře váže vodu. Pan Jan Meisl, šlechtitel a pěstitel paprik. Způsob vysazování rostlinek efektivním způsobem.


Jak se sazi seminka papriky

Termín kdy sadit papriky je různý podle odrůdy. Výsev provádíme dle daného druhu papriky , který budeme pěstovat. Podle délky vegetačního růstu. Můžeme si také usušit semínka z paprik , které si v zimě koupíme v. Pěstování paprik má svá pravidla. Paprika navíc chutná tak, že se o semínka lidé v zahradnictvích.


Není ale dobré papriky sázet hned. Paprika Teo s velkými masitými žlutými plody se řadí do skupiny maxizelenin. Zálivku provádíme pouze rozprašovačem, abychom drobná semínka.


Nebojte se u nás zeptat, rádi vám poradíme. Optimální termín pro výsev papriky je konec ledna a prvá polovina února. Jako výsevní substrát je výborný . Zdá se Vám to asi složité, ale věřte, že je to jen otázka praxe, rostliny se sází velmi dobře.


Uvnitř poslouží i jako zajímavá dekorativní rostlina. Vyberte jim teplé a světlé místo v závětří, a sázejte v rozestupech – cm. Do jakého substrátu nám doporučujete semena paprik vysévat? Tak vyklíčí i semínka starší, pokud nám zbyla z minulých let. Sázím do truhlíku do řádků na husto do sázecího substrátu.


Po zasetí semínka zasypeme tenkou vrstvou jemně prosátého. Nařežeme si v ní otvory, do kterých. Semínka chilli papriček se dají koupit v zahradním centru nebo na e-shopu.


Po výsevu musíme semínka zakrýt a udržovat při stabilní teplotě. Pokud chcete pěstovat papričky doma, je v podstatě jedno, kdy s . Sázení paprik na záhon v květnu. Zpravidla se sází ven v měsíci květen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky