úterý 18. října 2016

Jak trvale odstranit pampelišku

Obecně platí, že pro pěstování rybízu je vhodnější keř, protože většina odrůd. Stromkový angrešt pořídíme. Máte-li malou zahrádku a chcete-li lépe využít prostor, doporučuji do jedné řady střídavě sázet vždy jeden keř rybízu a jeden . Před samotným sázením je vhodné rybíz cca hodiny namočit do kyblíku se studenou vodou, aby rostlina dostatečně nabrala vodu. Po zimním období provedeme .

Mezi drobné ovoce patří zejména rybíz a angrešt, maliny nebo ostružiny. Pokud nemáte na zahradě kyselou půdu, sázejte borůvky do větších jam, které vyplňte . S každoročním řezem rybízů a angreštů začneme ve třetím roce na stanovišti. Keř rybízu sázejte na podzim (anebo na jaře) do centimetrů hluboké jámy, přičemž mezera mezi jednotlivými keříky rybízu by se měla . Ribes nigrum) je nízký keř s drobnými černými bobulemi temně fialové až černé barvy.


Sazenice černého rybízu sázíme – metry od sebe. Pěstujeme angrešt stromkový i keřový .

Jak stříhat stromkový rybíz ? Abych se přiznala, neumím stromkový rybíz stříhat. Během vegetace půdu několikrát mělce kypříme ( rybíz má povrchové kořeny), plejeme, . Ve srovnání s rybízem červeným a bílým má angrešt vyšší nároky na. Naproti tomu škodlivé je mělké sázení , část kořenů obvykle zaschne, . Keře sázíme zhruba metr až metr a půl od sebe. Postačí běžná zemina ze zeleninového záhonu, kterou můžeme vylepšit kompostem.


U stromků je hloubka sázení opačná, stromek musí být sazen výše, než byl ve školce či v . Sázení rybízu se liší podle toho, zda jste zvolili keř nebo stromek. Sázíme nejlépe na podzim, ale i na jaře, z kontejnerků celoročně, do dobře vyhnojené půdy. Jamku kopeme 40x40cm, hlubokou půl metru. Vzrostlejší černý a červený asi jeden metr od sebe, méně rostoucí bílý a červený stačí až metru. Angrešt je bobulovina s chutnými, velkými plody a pěstebními nároky podobnými, jako má rybíz.


Nové stromky můžete sázet jak na podzim, tak na jaře. Před sázením rybízu i angreštu je důležité zkrátit všechny kořínky, oživit jejich konce. U stromkových angreštů, rybízů , je důležité, dát už nyní .

U černých rybízů se pro zvýšení . Rod rybíz patří do řádu lomikamenotvaré, čeledi srstkovité. PĚSTOVÁNÍ STROMKOVÉHO RYBÍZU. Na jaře následujícího roku si vybereme na keři vhodné . Ve videu se dozvíte jak se dělá jarní řez ovocných dřevin - rybízu , jak. Jarní řez rybízu , rozmnožování rybíz.


Množení rybízu na meruzalku, 1 15. Kdo rybíz v zahradě má, již má letos sklizeno a na horší časy si schovává nějaké ty. Jednotlivé keře se sázejí asi metr a půl od sebe, jelikož po letech zmohutní a navíc je.


Rybízy si můžeme koupit stromkové a keříkové. Z toho důvodu sázíme hlouběji, přesazování celých keřů nebývá úspěšné. Rybíz je nutno sázet poměrně hluboko, aby se vytvořil dostatečně silný. Trošku jinak je tomu u stromkových odrů které je nutné zmlazovat .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky