úterý 18. října 2016

Jak rozmnozit ruze odnozemi

Množení růží ze semen bylo zdlouhavé, množení odnožemi nebo řízky bylo rychlejší. Dalším způsobem je očkování, dnes téměř jediný způsob množení růží. Ne nadarmo se říká, že královnou květin je růže. Jejich květy můžou být někdy i trochu skromné, ale povětšinou tomu tak není. Jak na množení řezaných růží v domácích podmínkách?


Nemějte obavy, za nové rostliny nemusíte utrácet. Růže si totiž snadno můžete namnožit sami. Poradíme vám, jak na to.


Celou mateční rostlinu i s odnožemi opatrně vyndáme i se zeminou z květináče ( nejlepší je den předem zalít, aby to šlo snadněji). Ekonomicky je řízkování především výhodným způsobem jak získat rostlinný. Jedná se o dceřiné rostliny vytvářející se na bázi mateční rostliny. Množit tak můžeme bromélie, klívii, . Jak se z milenců stanou dobří manželé a rodiče.


Nepokoušej se řízkovat si klasické velkokvěté růže - to nemá smysl. Růže chybí v málokteré zahradě a zahrádce, a i když majitel pozemku zrovna není vášnivým zahradníkem a zcela rezignuje na užitkové . Touto technikou se růže dají rozmnožit za krátkou dobu – nová rostlina vznikne po. Prosím, nemohli byste mi poradit, jak jednoduše rozmnožit africkou fialku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky