čtvrtek 20. října 2016

Jak pěstovat zizaly

U venkovních druhů je důležité, aby byly splněny základní podmínky a my tak mohly begonie na jaře znovu zasadit. May Nejznámější je Begonia rex. V parcích, na záhonech či v truhlících můžete spatřit begonie voskovky. Jsou velmi odolné a kvetou celé léto. Hlízy je však třeba . Z těch potom vyrůstají samotné nadzemní části rostliny.


Pokud na hlíze není očko žádné, nekupujte ji. Ty hlízy begonií , které mají naopak oček více, zkuste rozkrojit. Oct Péče o begónie v létě i přes zimu.


Vypěstovat a starat se o tyto překrásné rostliny je opravdu jednoduché. Nejsou nikterak náročné na péči a . Begonie pokojové kvetoucí - Begonia elatior. Množíme řízkováním nebo dělením . Typickou představitelkou je Begonia glaucophylla (B. limming-heiana). Hodí ze zejména do závěsných košů nebo na vyvýšené místo.


Upřednostňují světlé místo bez přímého slunce, v zimě teploty mezi 10–C. Apr Odrůd Begonia rex je skutečně mnoho a pěstují se výhradně pro své. Na příliš chladném stanovišti v zimě listy opadávají. Další způsob, jak zachovat rostlinu v zimě je považován za vnitřní chov, ve kterém je begónie přesazena do květináče, a staré výhonky jsou řezány v délce cm. Přelití může být pro rostlinu osudné.


Vlhkost: Zvýšená vlhkost vzduchu je žádoucí. V zimě zálivku omezíme. Květináč s rostlinou umístíme do misky s vlhkými . Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Typ listu ‎: ‎laločnaté, zubovité Náročnost pěstování ‎: ‎Rostliny nejsou náročné. V průběhu září až října hlízy narůstají a chystají se na zimní odpočinek,.


V interiérech se většinou pěstují begónie ozdobné listem. Begónie venku nepřezimují. Hybridní begónie je početná skupina begónií, které lze pěstovat v interiérech.


Pěstování pokojových květin v zimě Difenbachie (Diffenbachia) Begonia rex . Zimní zálivka by měla být minimální. Přemokřením nebo při neustálém vlhku by snadno .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky