čtvrtek 9. února 2017

Fyziologické choroby brambor

Ochrana proti fyziologickým chorobám spočívá v usměrnění podmínek prostředí a růstu rostlin. Mezi tyto choroby řadíme i genetické poruchy. HR Kromě bramboru i kořenová zelenina. FYZIOLOGICKÉ PORUCHY A POŠKOZENÍ ŠEDIVOST A ČERNÁNÍ DUŽNINY.


Prezentace na téma: CHOROBY BRAMBORU. Transkript prezentace:.

V případě přísušku lze příznaky choroby v nati zaměnit za listové nekrózy většinou fyziologického původu nebo za hnědou a terčovitou skvrnitost. PLRV se může přenášet několika způsoby. Během vegetace je virus přenášen perzistentně mšicemi, zvláště mšicí. Fyziologické poškození rostlin je označení pro neinfekční, neparazitické poškození rostlin, vzniklé působením.


Nejvýznamnější choroby bramboru …. Choroby a škůdci okrasných rostlin. K častým fyziologickým poruchám patří šednutí dužniny, rzivost dužniny, sklovitost hlíz. Z chorob patří k nejvýznamnějším plíseň bramboru , . Jak víte, hlízy brambor po sklizni mohou být ve stavu hluboké fyziologické klidu.

Stejné rozdíly byly zaznamenány u fyziologických ztrát vydýcháním. Skládkové choroby jsou při skladování brambor významným faktorem ekonomiky. Jednou z příčin zhoršení kvality konzumních brambor je poměrně vysoký výskyt tzv. Jedná se o neparazitickou, tedy fyziologickou (abiotickou) chorobu. Další etapou skladování je období klidu, během něhož je nutné snížit.


Přehled chorob brambor Hospodářsky významné choroby: choroby. Příznaky choroby na nadzemních částech rostliny bramboru. Proto je při výběru odrůd třeba. Houbové a bakteriální.


C, nad ˚C se zvyšuje fyziologická činnost a relativní . Kousky brambor v hloubce 5-cm. Chemická ochrana: granulované insekticidy. Tëstoviny a brambory - dostatek sacharidû Pod pojmem biotëstoviny tu máme na. Celozrnné tëstoviny kazdy nemiluje, z vyzi- váfsko- fyziologického hle- diska . Opírali se o srovnání nízké incidence neinfekčních chorob hromadného.


Virové choroby brambor - aktuální stav. Fyziologické rasy mazlavých snětí jsou dobře definovatelné na základě jejich virulence či .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky