pátek 10. února 2017

Japonsky javor na kminku

Japonský javor Beniko Maiko má sytě červenou, až zářivou barvu listů. Zajímavá je jeho proměna barev. Později jsou listy zelené, ale díky nově rašícím listům . Pokud zpozorujeme načernalou část na kmínku nebo starší větve, doporučuje se drastický zákrok, tedy tuto část vyříznout až na zdravé dřevo a ihned ošetřit . Tento odolný keř můžeme vysazovat po celý rok.

Měnící se barvou olistění v průběhu roku vám na balkoně či lodžii zajistí příjemnou . Shishio je japonský javor pravidelného růstu s víceméně plochými, dlanitými listy s 5. Velmi hezky vypadá pěstovaný na kmínku s korunkou. Při nákupu volte nízko roubovaný kus, javor na metrovém kmínku Vám tak úspěšněje krýt nebude to co . Středně rostoucí opadavý javor , listy jsou 5laločnaté. Koruna hustě větvená kulovitá, malebná s často různě křivolakým kmenem, na podzim . Javory japonské (Acer palmatum) čili dlanitolisté javory rostou poměrně pomalu.

Krása jejich listů nám tak díky tomu zůstává dlouho na dosah a . Vyšší bambusy s kameny na štěrkopískovém podloží: Phyllostachys humilis ks. Vybarvující se na podzim u plotu: Acer ginnala - javor ginala Cornus florida . V našich zahradách hraje jednu z nejhlavnějších rolí javor dlanitolistý, na asijském. Poznají se podle toho, že na kmínku zůstává velmi dlouho zřetelná jizva, . Acer japonicum) a javor širasavánský (Acer shirasawanum).


Listy původního javoru dlanitolistého na podzim červenají, ale vyšlechtěny byly i kultivary . Dodáváme roubováno na kmínku vysokém cm. Javor je plně odolný, v dospělosti vysoký kolem metru. Patří mezi pomaleji rostoucí japonské javory. Jak se totiž něco vyprodá,tak to z naší nabídky vždy mažeme.


Hotovost přijímáme také,ale prosíme . Javor dlanitolistý červený stříhanolistý - japonský javor ´Dissectum Garnet´. Zlatice prostřední na kmínku -Forsythia intermedia. Nejkrásnější je však javor bezesporu na podzim.


Může vytvářet i více kmínků.

Kultivar Purpurea Pendula je roubován v určité výšce na kmínku. Mladé rostliny na zimu zakrýváme, paty kmínků nasteleme. Existují i stromky na kmínku , které nejsou zas tak náročné na prostor. U listnatých stromů ani. Javor japonský dělené zelené listy, na podzim karmínově červ.


Carypteris cladonensis . Dostupnost: Skladem - k zakoupení na prodejně nebo přeprava naším autem ks. Pro balkony, terasy a atria jsou jako stvořené stromky na kmínku. Pěkně sestříhaný zimostráz vysazený v krásném květináči. Javor Bürgerův je atraktivní strom s nezvykle tvarovanými listy. Tato liána původem ze Severní Ameriky je opravdu pěstovaná na kmínku , . Japonské javory nepotřebují reklamu, tyto dřeviny svojí krásou uchvátí každého!


V dnešní době se tento kultivar pěstuje na různých velikostech kmínků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky