středa 1. února 2017

Jak se zbavit rzi hruškové na hrušních

Jul Našli jste na listech své hrušně rzivé ostrůvky? Není divu, poslední dobou. Rzi hrušňové se též říká rzivost hrušní. Způsobena je dvoubytnou . Apr Sekundárním hostitelem (mezihostitelem) je pak hrušeň (Pyrus spp.), především hrušeň obecná a hrušeň polní.


První příznaky rzi hrušňové můžeme pozorovat na listech u hrušní v . Apr Rez na hrušních se přenáší z jalovců viržinských a jalovců chvojky klášterské, to je častý problém právě u. Nejsem si jistá, zda bude účinkovat na rez hrušňovou , ale určitě neublíží. Jak se na zahradě zbavit dřepčíků? Aug Horní strana listu hrušně. Výskyt rzi hrušňové (rzivosti) zaznamenal v posledních letech značné rozšíření. Jejím původcem je houba . Jul Jen na hodně starých a jinak nemocných hrušních mohou být následky rzi pro strom fatální.


Na plody nemá vliv, ty nenapadá. Apr Především na listech hrušní se počátkem léta vytvářejí výrazné skvrny, které jsou z vrchní strany oranžové a později červeně. Mar Co se děje s hrušněmi ? Rez hrušňová - vrchní strana listu. Oranžové skvrny způsobuje rez hrušňová.


Ti co při prvním zjištění hrušeň postříkali fungicidem mohli další napadení podstatně. Napadení rzí hrušňovou má v posledních letech silně vzestupnou tendenci. Nejjednodušší by bylo zbavit se silně napadených hostitelských jalovců v . Mnohdy to z dálky vypadá, jakoby se hrušně přebarvily na rezavo. To je ale jen zdání, ve skutečnosti se jedná o hodně významnou chorobu – rez hrušňovou.


Dec Hrušně a okrasné jehličnany jako hostitelé rzi. Asi nejradikálnější a nejůčinnější. Oct Za původce rzi hrušňové se považuje houba Gymnosporangium sabinae. Vzdálenost hrušně a jalovce v hlavní roli Hodně důležitou roli hraje.


Rub listu hrušně - plodnice houby Gymnosporangium sabina zdroj Garten. Poslílá prosby o radu jak se této choroby zbavit , které že jsou ty odolné odrůdy a jaké postřiky je třeba užívat. Sep Jde o nemoc zvanou rez hrušňová neboli rzivost hrušně. Jde o velmi významné onemocnění hrušně i jalovce. Na listech hrušní se posléze tvoří svrchu oranžové skvrny a naspodu pohárkovité plodnice.


Touto chorobou trpí hrušně , pokud rostou v blízkosti do 1- 2metrů. Jako ochrana před rzí hrušňovou se používá přípravek BAYCOR 25WP.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky