pátek 24. února 2017

Jarní postřik révy vinné révy

Ošetření vinné révy na jaře. První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout Ridomilem nebo jiným měďnatým přípravkem. Před rašením révy se každoročně přistupuje k aplikaci sirnatých postřiků proti. Avšak klasickým přípravkem, po kterém vinař začátkem jara sáhne, . Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za týden.


Pokud je počasí mimořádně příznivé pro vývoj choroby, lze révu.

Může zde někdo napsat alespoň základní postřiky a to postupně měsíc po měsíci, kdy je . Představíme vám nejčastější choroby vinné révy a poradíme vám, jak proti těmto. Pokud prší a je teplo, přidáme další postřiky dokud nezačnou bobule měknout. Ochrana se provádí postřikem fungicidními přípravky např. Pěstování vinné révy se však neobejde bez potřebné ochrany pro houbovým.


U takových odrůd je potřeba postřiků výrazně nižší a možná v ročníků bude zdravotní stav slušný i bez ošetření. Máte-li na zahradě či vinici některou z . Máte krásný vinný sa který Vám napadla plíseň?

Postřik proti plísni révové. Poznámka: Přezimující škůdci. Po jarním řezu, před rašením. Vydatné jarní deště, po kterých réva krásně roste jsou přímo ideální nejenom pro zákeřného škůdce ve . Já stříkal zatím jen sulkou a. Na révě v okolí jsou již napadeny růže a duby. Sulka - K má také vyníkající účinky pro ošetření dřevin, vinné révy a ovocných.


C a postřiku na rostlinu může hnojivo způsobit popálení mladých rostlin. Připravili jsme pro vás přehled postřiků na hmyz a postřiků proti plevelům. Využijte naši nabídku postřiků na tráby a plevele, ovocné stromy a vinnou révu za.


Při jarní ochraně ovocných stromů je minimální riziko eventuálního zamoření ovoce. A nezapomeňte také na účinný postřik keřů po sklizni. Kadeřavost ( akarinózu) a plstnatost (erinózu) listů révy vinné způsobují drobní . Napadení roztoči se projevuje krátce po rašení vinné révy na letorostech, listech, případně květenstvích.


Révu vinnou nejvíce poškozují vlnovník . Oba roky začínaly pro révu poměrně příznivě, nástup jara byl brzký, jarní mrazíky nebyly,. A to při jednom postřiku sírou a jedním Cukrovitalem. Na vině není ztráta rezistence, ale zavlečení plísně na keř, který prozatím .

Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné. Po intenzivních srážkách je třeba postřik kontaktně působícími přípravky ihned obnovit. SPOLEČNÁ OCHRANA VŠECH OVOCNÝCH DRUHŮ Předjarní postřik. První jarní postřik provádíme již ve fázi myší- ho ouška najabloních. Akaricidní postřik Omite 5EW Další skupinou škůdců vinné révy jsou na jaře velmi aktivní vlnovníci, hálčivci a svilušky.


Tito škůdci způsobují . V jarním období po rašení révy vinné napadá mladé listy, které vysává. Interval mezi postřiky musí být usměrněn podle míry ohrožení porostu (5-dnů). Dalším významným houbovým onemocněním révy vinné je plíseň révová ( Ptasmopara viticola).


Na jaře a začátkem léta dochází k primárním infekcím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky