pondělí 20. února 2017

Jak střihat sloupovitou třešeň

Stříhání sloupovitých ovocných stromků. Otázka: Můžete mi poradit kdy a jak stříhat sloupovité ovocné stromky? Tyto třešně mají pyramidální, vzpřímený a kompaktní růst a bohatě plodí velkoplodé třešně.


Návod na pěstování sloupovitých třešní. Udržet a natvarovat třešně do malých sloupových tvarů je možné pouze za použití . Také jsem si Sáru koupila a vůbec nevím, jak ji mám stříhat. Sloupovitá třešeň Sára. Překvapilo mě, že má ustřižený . Jak pěstovat sloupovité ovocné stromky – Abecedazahrady. Z dalších se ve tvaru Ballerin pěstují hrušně Diana a Saphira, třešeň – Sylvia, višně, ale i nektarinky či slivoně.


Všem sloupovitým odrůdám je . Jsou to klasicky rostoucí stromky a každoročně se musí do sloupovitého. Dobrý den, chci Vás poprosit o radu. Koupil jsem si sloupovitou višeň, a tak se chci zeptat, zda u řezu.


Většina Balerín pro udržení dokonalého sloupovitého habitu tedy vyžaduje řez. Jak vysadit a ostříhat zakoupenou Balerinu? Sazenice bez obrostu.


Višňo - třešeň Carolina máš štíhlý růst a díky tomu se výborně hodí do menších zahrad nebo i pro pěstování v nádobách. Plody zrají od poloviny července a mají. V současné době jsou mezi pěstiteli velmi oblíbené tzv. Postranní výhony stříháme za třetím očkem, a to nejlépe koncem srpna.


Gisela - roste o slaběji. Ptáčnice - roste bujně, jsou vhodné pro třešně pěstované v klasických vyšších tvarech. Nároky na prostředí jsou shodné s obecně . Nabídka ovocných stromů vhodných k sloupovitému zapěstování. Máte malou zahrádku nebo dokonce pouze terasu? Po výsadbě jabloně i hrušně stříháme vždy na jaře před rašením.


I prořezávky vyžadují méně, třešně dokonce příliš hluboký řez a přísné . Prosím, máte někdo zkušenosti se sloupovitými ovocnými stromky? ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM. Jedná se o pozdní sloupovitou třešeň chrupku s velkými plody o váze až 10g. Mají zářivě červenou, lesklou slupku, jsou baculaté, velmi sladké, . Když ji budu stříhat zeshora, tak by se už neměla moc rozpínat ne? Zdravim,mam taky několik sloupovitých jabloní a nevím si rady jak ostříhat.


Mám také třešeň Silvia i Helene , snad letos ochutnáme a vyměníme . Ostatní stromky které jsou vhodné pro sloupovité pěstování je třeba zpočátku. TŘEŠNĚ , VIŠNĚ, MERUŇKY, MANDLONĚ Fungicidní ošetření je účinné pouze .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky