úterý 14. února 2017

Jarní chemické ošetření vinné vinné révy

Jak si počínat v červenci, abychom měli co nejlepší úrodu vinné révy , na to se ptáme odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie . Zdroj: diskuze Řez vinné révy na podzim. Ošetření vinné révy na jaře. Prevencí je pěstovat révu na vhodných, slunných místech, kde se pokud možno nevyskytují silné a časté letní rosy, a udržovat keře prosvětlené, . Preparáty k ošetření vína. Před rašením révy se každoročně přistupuje k aplikaci sirnatých postřiků proti přezimujícím. Avšak klasickým přípravkem, po kterém vinař začátkem jara sáhne, je osvědčený „starý dobrý“ Kumulus.


Na podzim odumírají a na jaře se mohou objevovat nové. Ochrana: Proti bakteriálnínádorovitosti révy vinné neexistuje přímá chemická ochrana, proto se využívají především nepřímá. Několik drobných preventivních opatření a pár ošetření biologickými přípravky tento problém většinou snadno vyřeší i na vaší zahradě či vinici. Ještě bych dodal: Žádný kalendářní sled postřiků zvláště u révy neexistuje.


Výživa a hnojení révy vinné závisí na více faktorech. Poslední možností je chemické ošetření půdy a rostlin. Kalendářní přehled ochrany ovocných a zeleninových kultur a révy vinné. Ochrana proti ní je založena na důsledném preventivním ošetření fungicidy. Při jarní ochraně ovocných stromů je minimální riziko eventuálního zamoření.


Chemická ochrana se optimálně provádí při dokvétání slivoní, v době opadu cca. Kadeřavost (akarinózu) a plstnatost (erinózu) listů révy vinné. Zhodnoťe možnosti chemické a biologické ochrany proti nim. V případě zdárné introdukce dravého roztoče na révě vinné nemusíme provádět chemickou ochranu.


Druhou možností je ochrana s využitím . Zahájení ošetření musí být rozděleno podle skutečného ohrožení. Dalším významným houbovým onemocněním révy vinné je plíseň révová (Ptasmopara viticola). Na jaře a začátkem léta dochází k primárním infekcím.


Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na révě vinné a zároveň použít. Základem chemického ošetření jsou dva postřiky po odkvětu. K objektivizaci potřeby ošetření v systému usměrněné chemické ochrany lze doporučit . Oba roky začínaly pro révu poměrně příznivě, nástup jara byl brzký,. Výsledkem je, že na hranicích sousedí řádky například ošetřené.


Moderní systémové chemické prostředky jistě zabírají lépe než pouhý poprach sírou. Především si obstaráme chybějící základní biologické a chemické přípravky k. Nevíte jaká odrůda vinné révy je vhodná pro pěstování na zahradě? Výsadbu révy vinné na zahradě můžete provádět na jaře či na podzim. Fungicid chrání proti plísni šedé révy vinné , jahodníku, zeleniny.


Ušlechtilá réva vinná Vitis vinifera subsp. Klasický preparát na moření česneku a pro jarní ošetření révy , ovoce. Kč 12Kč Bez DPH.


Období ohrožení hroznů a tedy ošetřování révy končí až ve fázi zrání, zaměkání hroznů, . Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky