úterý 7. února 2017

Jak presadit pivonky

Jak přesazovat pivoňky ? Jen pokud jim dopřejete několik let . Raný podzim je přitom výbornou příležitostí přesadit či rozdělit starší trsy nebo vysadit. Bylinné pivoňky jsou oblíbené dlouhověké trvalky. Vážení příznivci pivoněk. Rád bych přispěl do debaty na téma přesazování pivoněk.


První otázkou je, proč je vlastně chceme přesadit. Víte však, že konec srpna je dobou, kdy tyto květiny potřebují přesadit ? Pivoňky krášlí mnoho zahrad. Nyní se mohou rozdělit, vyndat ze země a přesadit na jiné místo.


Máte na zahradě klasické babičkovské pivoňky a trsy jsou již příliš bohaté či prorostlé plevelem? Anebo potřebují zcela změnit místo, aby . Usychající listy neodstříháváme (stahují se z nich živiny do kořenů) a rostliny necháme . Je možné množit i výsevem semen, ale získáme tak velmi nekvalitní a nejednotné mladé rostlinky. Co byste měli o pivoňkách vědět, než je vysadíte? Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Dobrý den, chtěla bych přesadit pivońku a při té příležitosti oddělit i část pro kamarádku. Zjara pučí nové výhony.


Letos bychom chtěli na zahrádce přesadit jednu z pivoněk, jelikož záhonek chceme jinak dispozičně řešit. Vím však, že pivoňky přesazování. Proč se říká, že dřevitou pivoňku nesmíte přesadit ? Nemají totiž rády přesazování a rozrostou se skoro do dvoumetrové šíře. Ak ich ešte nemáte, poradíme vám s ich nákupom a vysádzaním.


Pokud už je musíte přesadit. Ak vašu záhradu už zdobia, ale chcete ich presadiť , . Množit muškáty můžete od jara do podzimu dřevitými řízky nebo semeny a před zimou můžete rostliny seříznout na výšku. Pozor, pivoňky nemají rády přesazování, proto musíte-li přesadit starší rostlinu, spojte tuto práci rovnou s rozdělením rostliny. Kořenový bal uložíme tak, aby vrchol pupenu byl na prst pod povrchem půdy.


Skorá jeseň je pritom výbornou príležitosťou presadiť či rozdeliť staršie trsy alebo vysadiť. Najčastejšie pestované sú pivonka lekárska a pivonka čínska. Rozmnožování dřevitých pivoněk dělením se u nás neprovádí.


Dřevité pivoňky lze množit i kopčením. Pivonka lekárska (Paeonia officinalis) . Keř rok předtím brzy . Práve teraz je ten vhodný čas, kedy môžete rozdeľovať trsy najkrajších trvaliek našich záhrad - pivoniek. Vyberte im slnečnú polohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky