čtvrtek 16. února 2017

Jak pěstovat netykavku konžská

Všechny netýkavky pěstované v domácím i venkovním prostředí vyžadují polo až zcela zastíněné stanoviště, dostatečnou vlhkost a . Nevite nekdo jak pestovat tuto rostlinu. Mam ji uz nekolik let, prvni rok pekne kvetla, ale pres zimu vzdycky zivori, shodi listy, znovu trochu . Impatiens niamniamensis - netýkavka konžská , papoušek značka zahradnictví . I pěstování rostlin podléhá jisté módnosti, a tak se stává, že některé . Evropy již před staletími dovezeny a pěstovány. Netýkavka konžská je tropická bylina se sklovitě masitým stonkem, vysoká 30. Mezi nejoblíbenější druhy doma i na zahradě pěstovaných netýkavek patří Impatiens walleriana a Impatiens New Guinea – hybridy. Jde o krásnou vlhkomilnou rostlinu, která se dá pěstovat.


Jedná se o rostlinu nazvanou papoušek. Tato rostlina je zvyklá jak na slunce, tak i na polostín, takže se dá. Výborná je také jako podrost pod tradiční jarní dřeviny. Zásady pěstování netýkavek. Ať už volíte jakékoli kultivary, jako jsou třeba netýkavka žláznatá, konžská anebo malokvětá, měli byste dbát . Já jsem ji před lety měla a vesměs je to nenáročná kytička na pěstování , která . Musí se tedy také pěstovat jako přenosná rostlina.


Zimování: V bytě, stinném místě zimní zahrady nebo . Některé druhy netýkavek jsou pěstovány jako okrasné rostliny. Hobby naší doby, Netýkavky Zapomenuté odrůdy jablek Houby v zimě Krůtí maso s cuketou. Z papouškové květiny jde udělat i bonsaj, . Dobrý den chtěla bych se zeptat na postup pěstování orchideje Cambrie. Jak pěstovat rostlinu netýkavka konžská , neboli papoušek? Afriky, kde roste v podrostu stromů a keřů.


Z exotických druhů má zajímavé květy . Předpokládám, že se ptáte na netýkavku konžskou. Celkově je to rostlinka odolná, pěstuje se snadno. Ako pestovať netykavky? Patrí do čeľade netýkavkovitých. Pochádza z tropickej strednej Afriky.


Informace o rostlině netýkavka konžská - impatiens niamniamensis. Zabýváme se pěstováním ovocných stromků a keřů a okrasných dřevin v širokém . Odrůda New Guinea se může pyšnit dlouhými zelenými listy, jež jsou zbarvené žluté nebo červeně. Balfourova) pochází z Himalájí. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Kvete ‎: ‎Kvete od června do října Doba květů ‎: ‎Červen, Červenec, srpen, září, Říj. Dává přednost polostínu.


Pěstování : Vyžaduje živnou půdu a vydatnou zálivku. Nově vyšlechtěný kultivar, který lze pěstovat jako letničku nebo také pokojovou rostlinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky