čtvrtek 7. prosince 2017

Jak sázet bulvový celer

Uvařte brambory s několika listy celeru. Budou voňavé a vynikající. Proč bychom měli na zahradě pěstovat celer ? Protože celer je výborná . Jak hnojit bulvový celer ? Jaké jsou choroby a škůdci bulvového celeru ? Celer k české kuchyni patří.


Především ten bulvový. A nejlepší je vlastnoručně vypěstovaný. Více o pěstování, výsadbě, sklizni, blanšírování a léčivých účincích na mém videu. Ať už se ale letos rozhodnete pro celer bulvový , . KOMENTÁŘ K VIDEU: CELER BULVOVÝ. Pro pěstování bulvového celeru můžete sáhnout po odrůdách raných, . Vypěstujte si vlastní . Posledním známým druhem je celer hlíznatý ( bulvový , kořenový),.


Do truhlíků celer sázíme na široko, vyklíčí nejpozději po třech týdnech. Jako odolná kořenová zelenina dlouho vydržel a dařilo se mu přežívat i náročné podmínky ve . Bulvový celer je tím prvním, co je možné už v lednu vysazovat, neboť má dlouhou vegetační dobu. Příznivci a milovníci celeru mohou už začít v . Pří sázení dejte pozor, abyste srdéčko sazeniček neutopili v hlíně. Vzdálenosti sazeniček se liší podle odrůdy celeru.


Pokud sázíte celer bulvový , volte rozestupy. V České republice se nejčastěji pěstuje a používá celer bulvový. Velmi časté je ale i použití celeru řapíkatého a celeru listového.


Nejběžněji se u nás pěstuje bulvový celer , pak řapíkatý celer a. Sazenice bulvového celeru musí být zasazeny srdéčkem s listy nad substrátem, aby se vytvořily co nejvhodnější podmínky pro tvorbu bulvy. Má-li sazenice více než listy, můžete přebytečné vnější lístky celeru odstranit. Sázejte pečlivěm tak aby srdéčko nebylo utopené v zemi. Potřebuje dostatek živin. Zkus vyzkoušet odrůdu . Na zahrádkách se ale nejčastěji pěstuje celer bulvový - odrůdy Apia, Maxim,.


Jak sázet bulvový celer

Na záhon sazenice celeru sázíme ve druhé polovině května, jakmile již. Pěstování řapíkatého celeru Řapíkatý celer pěstujeme stejně jako bulvový celer. Naťový celer se používá k výrobě salátů, řapíky jsou konzumovány vařené a lisuje se z něj zasyrova šťáva. Je třeba myslet na to, že má celer velmi dlouhou vegetační dobu.


Semena celeru mají dlouhou klíčivost, . Cibuloviny sázíme na podzim.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky