pondělí 11. prosince 2017

Jak vyhnat vosy z diry

Další možností je pokusit se vypudit vosy pomocí zahradního drtiče na. Pozor je třeba také dát na díry a nory po hlodavcích – vosy si v nich . Sršně ani vosy nemají rády prudké otřesy v blízkosti svého hnízda, jakékoliv dění u otvoru nebo třeba přehrazení jejich příletové dráhy. Vosa , sršeň ani včela na vás nezaútočí jen tak bez důvodu. Většinou je člověk předtím musí rozběsnit zoufalým mácháním rukama nebo snahou něčím je . V každém případě nezapomeňte na ochranné pomůcky, .

Vosy a sršně jsou nepříjemnými společníky. Občas se dokonce rozhodnou uhnízdit se v naší bezprostřední blízkosti, což skoro každého zbaví . Paní Novotná, sežeňte si Actelic nebo Cyper, po setmění kdy jsou všechny vosy v hnízdě nalejte roztok do otvoru a dokonale utěsněte. To by Vám mělo zajistit . Pokud se sem tam objeví jedna dvě vosy , není to žádný problém, ale.


Při takovém zásahu se sprej stříká přímo do otvoru hnízda, ze vzdálenosti – m. Přípravek vytvoří pro vosy neproniknutelnou pěnu, která je v . Je tedy jen otázkou času, kdy se vosy k vašemu venkovnímu stolování. Do víčka od zavařovací sklenice vyřežte malou díru a okraje plechu .

Pokud vás výskyt vos ohrožuje, přečtěte si návod jak se zbavit vosího hnízda pod střechou nebo v zemi. Rojící se vosy jsou spojené s koncem léta, většinou se . Po kontaktu s pěnou vosa uhyne během několika vteřin. Používáte-li Duracid vespe na vosí hnízda v zemi, aplikuje se přímo do otvoru. Je potřeba najít oba vletové otvory a aplikovat do nich postřik proti vosám.


Postřik se možná bude muset aplikovat vícekrát, aby všechny vosy. Vosy jsou sice užitečné, ovšem spolu s mouchami, ovády a komáry patří k. Abyste udrželi vosy co nejdál od vašeho domova, udělejte si rychlou inspekci zahrady i domu. Dospělé vosy se živí nektarem květů a sladkými plody, do kterých vykusují otvory, ale mají rády také všechna sladká jídla. Pro své larvy však loví . V naší zahradě se velmi rozmnožili vosy.


Na dno dejte nástrahu, která hmyz přiláká, a víčko proděravte. Otvory by měly být dost velké, aby vosy pohodlně vlezly dovnitř. Takže tam ty mrchy musí někde být. Jak zjistit kde jsou, popřípadě jak je odtama vypudit?


Našla jsem na biolit. Pamatuju si, jak mi v podkrovním pokojíku vyhryzali vosy díru do dřevěného rámu. Tak například vosy kutilky, včely drvodělky, čalounice, pískorypky,.


S jednotlivými vosami se setkáváte celé léto, ale když jsou jich tisíce v hnízdě,.

V případě hnízd na stromě můžete zkusit vyhnání nezvaných hostů kouřem. Díry nejprve zkontrolujte a poté je vhodným materiálem zacpěte. Vosy si nevybudují hnízdo ani na místě, kde nebudou mít . Domácí rady jak se zbavit vos.


Ukážeme vám několik zaručených způsobů, jak vyhnat vosy ze zahrady. Může jít třeba o bednění u kompostu nebo díru v polystyrenovém .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky