úterý 19. prosince 2017

Jak tvarovat stromy

Jak tvarovat stromy

Před sázením rybízu i angreštu je důležité zkrátit všechny kořínky, oživit jejich konce. U stromkových angreštů, rybízů , je důležité, dát už nyní . Stromkové rybízy stárnou oproti keřům rychleji. U černých rybízů se pro zvýšení . Rod rybíz patří do řádu lomikamenotvaré, čeledi srstkovité. PĚSTOVÁNÍ STROMKOVÉHO RYBÍZU. Na jaře následujícího roku si vybereme na keři vhodné . Ve videu se dozvíte jak se dělá jarní řez ovocných dřevin - rybízu , jak.


Jak tvarovat stromy

Jarní řez rybízu , rozmnožování rybíz. Množení rybízu na meruzalku, 1 15. Kdo rybíz v zahradě má, již má letos sklizeno a na horší časy si schovává nějaké ty. Jednotlivé keře se sázejí asi metr a půl od sebe, jelikož po letech zmohutní a navíc je.


Rybízy si můžeme koupit stromkové a keříkové. Z toho důvodu sázíme hlouběji, přesazování celých keřů nebývá úspěšné. Rybíz je nutno sázet poměrně hluboko, aby se vytvořil dostatečně silný. Trošku jinak je tomu u stromkových odrů které je nutné zmlazovat . Během vegetace půdu několikrát mělce kypříme ( rybíz má povrchové kořeny), plejeme, . Ve srovnání s rybízem červeným a bílým má angrešt vyšší nároky na. Naproti tomu škodlivé je mělké sázení , část kořenů obvykle zaschne, . Keře sázíme zhruba metr až metr a půl od sebe.


Jak tvarovat stromy

Postačí běžná zemina ze zeleninového záhonu, kterou můžeme vylepšit kompostem. U stromků je hloubka sázení opačná, stromek musí být sazen výše, než byl ve školce či v . Sázení rybízu se liší podle toho, zda jste zvolili keř nebo stromek. Sázíme nejlépe na podzim, ale i na jaře, z kontejnerků celoročně, do dobře vyhnojené půdy. Jamku kopeme 40x40cm, hlubokou půl metru.


Vzrostlejší černý a červený asi jeden metr od sebe, méně rostoucí bílý a červený stačí až metru. Angrešt je bobulovina s chutnými, velkými plody a pěstebními nároky podobnými, jako má rybíz. Nové stromky můžete sázet jak na podzim, tak na jaře. Obecně platí, že pro pěstování rybízu je vhodnější keř, protože většina odrůd.


Jak tvarovat stromy

Máte-li malou zahrádku a chcete-li lépe využít prostor, doporučuji do jedné řady střídavě sázet vždy jeden keř rybízu a jeden . Před samotným sázením je vhodné rybíz cca hodiny namočit do kyblíku se studenou vodou, aby rostlina dostatečně nabrala vodu. Po zimním období provedeme . Mezi drobné ovoce patří zejména rybíz a angrešt, maliny nebo ostružiny. Pokud nemáte na zahradě kyselou půdu, sázejte borůvky do větších jam, které vyplňte . S každoročním řezem rybízů a angreštů začneme ve třetím roce na stanovišti.


Keř rybízu sázejte na podzim (anebo na jaře) do centimetrů hluboké jámy, přičemž mezera mezi jednotlivými keříky rybízu by se měla . Ribes nigrum) je nízký keř s drobnými černými bobulemi temně fialové až černé barvy. Pěstujeme angrešt stromkový i keřový . Sazenice černého rybízu sázíme – metry od sebe. Jak stříhat stromkový rybíz ? Abych se přiznala, neumím stromkový rybíz stříhat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky