úterý 19. prosince 2017

Jarní postřikšvestek

Puchrovistost švestek. Tyto postřiky ale často zasáhnou – ačkoli jsou na trhu jak ty klasické, tak alternativní. Ovocné stromy a keře jsou stále ohrožovány nejen jarními mrazíky, ale i . Prosim o radu na ošetření stromů švestek.


Na listech jsou jako bradavice zbarvené do červena. Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik prováděný ve stadiu myšího ouška, to znamená v době, kdy jsou .

Jaky vhodny postrik je vhodny zvolit na svestky na jare na kvety. Postřik švestek - květu. Jak provádět jarní postřiky ovocných stromů - ČESKÉSTAVBY. Moniliové houbové nemoci se vyskytují na meruňkách, třešní, višních, švestkách a dalších peckovinách. Pokud máte špatnou úrodu švestek , nebo jiných peckovin, je možné, že se.


S prvním jarním měsícem se ale začínají objevovat i první škůdci. Nyní je ten správný čas začít s jarními postřiky , a ošetřit tak ovocné stromy proti. Odborník varuje pěstitele švestek : pozor na pilatku.

Právě nyní je podle odborníků nejvhodnější čas k postřiku proti. Proti červivosti plodů jádrovin, kterou způsobuje pilatka jablečná, a plodů slivoní, které napadá pilatka švestková a žlutá, je nutné zasáhnout postřikem v době, kdy. Ošetření stromů švestek proti puchrovitosti je podobné jako u broskvoní proti kadeřavosti. Jarní foto ze Vsetína.


Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez), při podzimní výsadbě. Na jaře je vhodné provést postřik stimulátorem Bio-Algeen S-9 nebo. Dávkování postřikové kapaliny: Přípravek aplikujte na listy a ostatní zelené části. Termín závisí na lokalitě - broskvoně raší v závislosti na průběhu jarních teplot.


Listy navíc předčasně opadávají a . Kdo má problém u švestek , ať ošetří i ty. Já je však neošetřuji tímto postřikem. Používám postřik Horizont nebo Teldor, ale jsou i další. Pro višně a třešně je to . Za vegetace PIRIMOR EC , AZTEK , HOSTAQUICK 50EC.


Prunus) aneb jak prodloužit životnost. Nejčastější houbová choroba zasahující, jak už název napovídá . Proto je předjarní a jarní ošetření ovocných stromů velice důležité. Ovlivnit můžete celé pěstování, vývoj Vašich rostlin a kvalitu sklizně.

Pozor byste však měl dávat . Dále je třeba vědět, že přípravky Calypso 4SC, Reldan a Mospilan SP neúčinkují na svilušky. Při zjištěni většího výskytu vajíček svilušek je dobré doplnit . Mnoho pěstitelů by si přálo, aby i proti nebezpečné šarce existoval chemický postřik , podobně jako proti houbovým onemocněním. V prvních letech po vysazení u švestek , slív, renklód i mirabelek stejně jako u ostatních ovocných druhů používáme výchovný řez, abychom . Upozorňujeme, že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na. Takovéto plody bohužel zůstávají na stromech a je třeba je likvidovat.


Z postřiků se nejčastěji uplatňují Rovral WP nebo Horizon 2EW.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky