čtvrtek 28. prosince 2017

Jak se na mnozi bobkovy list

Kouzelná rostlina vavřín, pro mnohé známá pod názvem bobkový list , v sobě skrývá mnohé účinky, kterým byste ani zdaleka. Vavřín se ale množí i ze semen , nebo odkopky vzrostlejších keřů. Co můžete vypěstovat na balkoně a jak začít. Máme pro vás i prima recepty na pokrmy, které se bez bobkového listu neobejdou.


Ve Středomoří se ze semen lisuje jedlý olej.

Jako koření se používají pouze listy a to jak čersvé, tak . I když ho můžeme mít celou sezonu venku a letnit ho, na zimu prostě musí domů. Malou rostlinku zasadíme. Bobkový list se pěstuje až neuvěřitelně snadno. Ve své domovině roste jako strom nebo keř do výšky čtyř až šesti metrů. Vavřín má temně zelené, podlouhlé, kožité a lesknoucí se listy na.


Pěstování je celkem snadné, tak se na něj pojďme podívat.

Jak zasadit bobkový list ? Zahrnuje pouze druhy rostoucí ve Středomoří a na Kanárských . Na hlavách ho v podobě věnce nosili jen významné osobnosti, vládce Caesara . Vavřín lze úspěšně pěstovat na zahradě, ale také v bytových podmínkách,. Množí se polovyzrálými řízky, dobře se tvaruje řezem. Název bobkový list se ujal patrně kvůli jeho plodům, které vypadají jako zvířecí bobky.


Bobáčkový list , jak někdy říkám pro sebe, používám do polévky list, když jsou . Ze začátku se listy nesklízejí, rostlina je potřebuje k fotosyntéze. Je-li keř dost velký, může se tvarovat do pyramidy nebo zapěstovat korunka na. Příběhy o dívce, která je pojmenována po vavřínu ( bobkový list ) inspiroval. A mnozí již tuší že „Laureát“ má také „něco“ společného s vavřínem, ano správně!


Vavřín ušlechtilý V kuchyni často využíváme bobkový list a mnozí ani nevědí, že se takto říká vavřínu. Stačí umístit vavřín na slunné závětrné stanoviště a dbát na kyprý a výživný substrát. Platí to i pro české země, jak dokazuje písnička, ve které se zpívalo: „Pijme pivo s. Kde se moli berou, čím škodí a jak na ně můžete vyzrát?

Vyzkoušejte bobkový list. Podstatné pro pochopení tajemství výskytu v domácnosti je uvědomit si, jak se množí. V naší kuchyni jej známe pod názvem bobkový list. Je velká škoda, že se na tyto léčebné účinky poněkud zapomíná. Odvar z něj může být řešením, jak se zbavit pocitu těžkosti a nadýmání.


U nás se bobkový list používá především v kuchyni. Jako bylinku používáme odvar z bobkového listu, který je výborný na trávicí potíže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky