čtvrtek 21. prosince 2017

Jarni ochrana vinne revy

Dobrý den kdysi jsem četl ve Vinařském obzoru tzv. Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají svůj malý vinohrad pro radost. Napadají i jednotlivé keře, které jsou . Další možností je potom ochrana s využitím akaricidů krátce po rašení révy vinné , ve stadiu maximálně 1-listů. Ve stadiích intenzivního růstu .

MELODY COMBI, PEGASO F), jakými jsou například RIDOMIL COMBI nebo RIDOMIL MZ. Réva vinná je potom využívá v jarním období, jako zdroj živin pro rašení a představují také výživu révy vinné až do období po odkvětu. Ochrana proti podzimním mrazům neexistuje.


Zatížení keře plodnými očky. Zimní mrazy byly detailně probrány v kapi- tole Zimní řez révy vinné. Jarní mrazy se objevují koncem dubna nebo začátkem května. Zelené letorosty a květenství .

Kalendář pro vinaře - únor, Kalendář pro vinaře - duben, Jak na rozmnožování vinné révy řízky, Choroby a škůdci vinné révy , Kalendář pro vinaře - červenec, . Obaleči na révě vinné – poškození bobulí o Píďalka podzimní – poškození listů třešně o. Vybrané rozhodující choroby a škůdci ovocných kultur a révy vinné. Podlom u jednoletých a dvouletých sazenic. Nově vysazená sazenice révy v dobrých podmínkách začíná velmi intenzivně prorůstat v místě roubování mnoha.


Nevíte jaká odrůda vinné révy je vhodná pro pěstování na zahradě? Odrůda má středně bujný růst, réví vyzrává dobře, je ale citlivá na jarní mrazíky. Proti bakteriálním chorobám neexistuje přímá ochrana. Nejvhodnější odrůdy vinné révy pro teplá stanoviště. Vylíhlé housenky jarní generace se vžírají do pupenů květů, kde ožírají pohlavní.


Tímto způsobem je postupně staré dřevo vyměněno za nové výhony, . Vlnovník révový (Colomerus vitis) je roztoč poškozující listy révy vinné sáním. Jsou používány jarní preventivní postřiky. Napadení révy se dá opravdu z velké části předejít správným řezem a péčí o. To znamená vyhnout se mrazovým kotlinám, .

Vybíráme odrůdu vinné révy. Základní otázkou, kterou si položíme při výběru odrůd révy, je, zda nám stačí dopěstovat si krásné střapce. Běžná preventivní ochrana je dostačující.


Pučí brzy, proto je citlivá na jarní mrazy. Mohou zničit úrodu a zahubit celé rostliny. Příprava sazenic – přeprava a zákládání Štěpové sazenice révy vinné jsou velmi náchylné. Je to ochrana před vyschnutím sazenice.


Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas. V prostorách skleníků a fólníků se doporučuje časné jarní vysíření knoty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky