středa 20. prosince 2017

Jarni postrik vinné révy

První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout Ridomilem nebo jiným měďnatým přípravkem. Ošetření vinné révy na jaře. Před rašením révy se každoročně přistupuje k aplikaci sirnatých postřiků proti.


Avšak klasickým přípravkem, po kterém vinař začátkem jara sáhne, . Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za týden.

Pokud je počasí mimořádně příznivé pro vývoj choroby, lze révu. Důležitá jsou ošetření těsně před rašením a později. Nechápu, co myslíte tím, aby révy vyháněla letorosty přímo ze země. Může zde někdo napsat alespoň základní postřiky a to postupně měsíc po měsíci, kdy je . Nejdůležitějším opatřením proti této chorobě je provést 2-ošetření v období po odkvětu v intervalech cca dnů.


Máte krásný vinný sa který Vám napadla plíseň? Vydatné jarní deště, po kterých réva krásně roste jsou přímo ideální nejenom pro zákeřného škůdce ve . Postřik proti plísni révové.

U takových odrůd je potřeba postřiků výrazně nižší a možná v ročníků bude zdravotní stav slušný i bez ošetření. Máte-li na zahradě či vinici některou z . Sulka - K má také vyníkající účinky pro ošetření dřevin, vinné révy a ovocných. C a postřiku na rostlinu může hnojivo způsobit popálení mladých rostlin. Já stříkal zatím jen sulkou a. Na révě v okolí jsou již napadeny růže a duby.


Při jarní ochraně ovocných stromů je minimální riziko eventuálního zamoření ovoce. A nezapomeňte také na účinný postřik keřů po sklizni. Kadeřavost ( akarinózu) a plstnatost (erinózu) listů révy vinné způsobují drobní . Kalendářní přehled ochrany ovocných a zeleninových kultur a révy vinné.


SPOLEČNÁ OCHRANA VŠECH OVOCNÝCH DRUHŮ Předjarní postřik. První jarní postřik provádíme již ve fázi myší- ho ouška najabloních. Napadení roztoči se projevuje krátce po rašení vinné révy na letorostech, listech, případně květenstvích. Ochrana se provádí postřikem.


Révu vinnou nejvíce poškozují vlnovník . Fungicid proti plísni šedé révy vinné , jahodníku, zeleniny tykvovité s. Oba roky začínaly pro révu poměrně příznivě, nástup jara byl brzký, jarní mrazíky.

A to při jednom postřiku sírou a jedním Cukrovitalem. Na jaře , v březnu, provést v plodových dnech, současně se zpracováním půdy, trojí postřik. Akaricidní postřik Omite 5EW Další skupinou škůdců vinné révy jsou na jaře velmi aktivní vlnovníci, hálčivci a svilušky. Tito škůdci způsobují . Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné. Na jaře , brzy po vyrašení jsou napadány letorosty vyrůstající z infikovaných pupenů (oček).


Po intenzivních srážkách je třeba postřik kontaktně působícími přípravky ihned obnovit. Další české názvy: plíseň révová, peronospora, peronospora révy vinné. Po jarním řezu k ošetření řezných ran ve formě nátěru lze použít roztok zelené .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky