úterý 19. prosince 2017

Jak vysadit frigo na sadbu

Právě v těchto dnech je vhodné zasadit sazenice zvané frigo. Nebo také frigo sadba. Rovněž se nedoporučuje vysazovat jahodník na pozemek, kde byly jahody již pěstovány. Hrozí zde totiž nahromadění škůdců a zárodků chorob.


Poraďte, prosíJak rychle poté, co mi dorazí, je třeba zasadit frigo sadbu jahodníku na záhon? Frigo sadba “ znamená to, že sazenice se na podzim až začátkem zimy.

Nábídku jahodníku a návod na výsadbu frigo sazenic, najdete zde. Jedno i stáleplodící jahodník. Vysazovat na správně připravená stanoviště se dají v období od března až do konce července s tím, že ještě tento rok vám bohatě zaplodí, jaro je ale přirozeně.


Jarní výsadbu většinou zvolíme v případě, když nestihneme jahodník vysadit na podzim. Pro výsadbu se používá buď frigo nebo kontejnerovaná sadba. Frigosadba je odborný termín pro chlazenou sadbu.


Po výsadbě rostou frigo sazenice velmi bujně, protože mají k dispozici mnoho zásobních látek potřebných . Výnos v prvním roce po vysázení je nízký. S nárůstem teploty na.

Důležitý je také výběr sazenic. Pro jarní výsadbu si lze totiž vybrat i tzv. Více o frigo sadbě ve zvláštní kapitole.


Při pěstování jahod je nutné myslet především na obměnu sadby , která by se měla. Chlazené sazenice neboli frigo sadba jsou speciálně upravené a skladované. Chlazené jahodníky lze vysazovat.


Jahodník můžeme vysazovat téměř celé vegetační období. Nejvhodnější doba výsadby záleží na místních půdních a klimatických podmínkách, připravenosti . Moderní a inovativní novinkou v jejich sázení je takzvaná frigo sadba. Je to sadba bez listů. Frigo sadbu můžete vysazovat již počátkem března až do konce července. Jen odnože musíme vysazovat zvlášť do kelímků, pod fólií by nezakořenily.


Pokud chcete plody sklízet ještě letos, sáhněte po frigo sadbě. Pokud máme dobře vyvinuté sazenice, můžeme jahodník vysazovat od. Jarní sadba vám zajistí plnou sklizeň, ovšem až v následujícím roce. Pro letní výsadbu ale budete potřebovat chlazenou „ frigo “ sadbu nebo mladé dceřiné .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky