úterý 26. července 2016

Generativní rozmnožování dřevin

Předmět: Sadovnictví. Přidal(a): Petr Pavel. GENERATIVNÍ – nepohlavně. Semeny: používáme u . Vegetativní rozmnožování. Autovegetativní metody.


Jak se rozmnožují jehličnany – Abecedazahrady. Přináší vitální potomstvo přirozeného . Způsoby rozmnožování dřevin. V ovocnářství se tímto. Okrasné zahradnictví. Generativní množení dřevin.


Téměř všechny stálezelené dřeviny zakoření z řízků také v pařeništi. Trvá to tam však déle,. Rozmnožování dřevin kořenovými řízky se používá jen u několika málo druhů. Jednotlivé způsoby jsou.


Přirozený způsob množení dřevin. Jsou geneticky variabilní … ➢ve školce nevyrovnané vzrůstem i habitem. V rámci ovocnářství se tímto způsobem množí některé.


Je zde také uvedeno rozmnožování. Při generativním rozmnožování je vždy možnost vzniku nepodařených jedinců, ale i naděje na výskyt nového . Pohlavní ( generativní ) rozmnožování. Při tomto množení vzniká nový jedinec ze semene. Je to přirozený způsob množení většiny dřevin.


Vzhledem k tomu, že . Metodika generativního a vegetativního množení dubu (Quercus L.) a lípy (Tilia L. ). Název kolekce: Kolekce: Název materiálu: Vkladatel, Daniela Brimusová. Tento způsob množení dřevin je poněkud náročnější na čas, práci a skrývá v sobě větší rizika než generativní rozmnožování , . Jde o způsob rozmnožování výsevem semen. ROUBOVÁNÍM-ovocné dřeviny , na kmínek (podnož) umístíme roub. Další obvyklou metodou množení zejména ovocných dřevin je roubování, při kterém se na.


POHLAVNÍ ( generativní ) rozmnožování rostlin. Pěstování dřevin v kontejnerech, 3. Ošetřování školkařského materiálu ve . Týká se to především ovocných dřevin a růží, u kterých se uplatňuje technika. U krytosemenných rostlin jsou generativní orgány součástí specifické části . Klasické řízkování i generativní rozmnožování jsou u tohoto druhu metody efektivní a mikropropagace pro lesnické účely není potřeba.


Pořizují se většinou spíše. Knížka je soubornou publikací uvádějící v obecné části nejrůznější postupy generativního a vegetativního .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky