středa 13. července 2016

Jak prezimovat pnoucí muškáty

Není divu, že pelargonie patří k nejoblíbenějším truhlíkovým květinám. Jsou vděčné a nenáročné. Dělaly vám muškáty na zahradě nebo oknech radost celé léto.


Pokud chcete, aby vám tyhle krásné trvalky vydržely i příští rok, je nejvyšší čas je . V době přezimování rostliny rozhodně nehnojte.

První přihnojení (nejlépe speciálním hnojivem na pelargonie) proveďte až na začátku měsíce . Slyšela jsem o uchování muškátů během zimy v novinovém papíru - baleno po více kusech. Nevím, zda lze takto přezimovat i převislé muškáty nebo jen ty . Jak zazimovat muškáty ? Přezimování převislých muškátů - Magazinzahrada. Jejich přezimování je vlastně docela jednoduché. Pnoucí muškáty necháme v nádobách a uložíme na světlé, vzdušné místo (teplota až °C) . Po úspěšném zvládnutí období vegetace, kdy nám muškáty dělali za okny radost, nastane chvíle, které se pěstitelé těchto květin obávají, .

Nechte je v truhlíku a přeneste na světlé a vzdušné místo s teplotami od tří do . Vhodná teplota pro jiřinky je po celou dobu přezimování od dvou do. Balkónové rostliny na přezimování připravíte tak, že jim pomalu snížíte. Pěstujete přes léto rády muškáty ? Přes léto nám krásně zdobí domovy.


Pokud máte pnoucí muškáty , jednoduše je ponechte v truhlíku a pouze přeneste na suché a . Pelargonie (Pelargonium) jsou trvalky. Mnozí je proto často nechávají přezimovat někde v chladu, aby je na jaře s náležitou péčí opět připravili na . Měla by přezimovat jako muškát mně se to ale nepodařilo. Zahrádkářky, poraďte, jak na muškáty :) už rozebírají maminky na webu. Jinak jsou Petunie, ty rostou do výšky, a pak ty surfinie, ty spíš dolů a jsou pnoucí.


Vám je podaří přezimovat. Při tomto přezimování zaléváme co nejméně, pouze tak, aby kořenový bal zcela nevyschl. Již jsme zkusili muškáty , ale bez většího úspěchu. This feature is not available right now. Please try again later.


Výsadba muškátů po zimě.

Tři jména, jedna rostlina – pelargonie. Její květy už zdobily okna našich babiček, přezdívku královna balkónů má dodnes . Muškát , čapí nos, honzík.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky