pondělí 4. července 2016

Jak správně prorezat svestky

Na počátku je třeba zapěstovat správný tvar koruny, zákrsky poté udržovat zmlazovacím řezem. V prvních letech po vysazení u . Domů Fotoreportáže a videa Jak prořezat švestku. Jak správně prořezávat slivoně?


Ten vede k vytvoření správného tvaru koruny. Na otázku jak stříhat švestku není snadné stručně a výstižně odpovědět. I přesto se o to pokusíme. Níže uvádíme postup pro první roky, na základě kterých . Mezi zahrádkáři patří řez švestek k těm komplikovanějším úkonům.


Slivoň, jak se strom správně jmenuje, má totiž velmi křehké dřevo, navíc na nich najdete . Na podzim jste na ně zapomně správně. Jinak souhlasím, že řez v předjaří švestkám nijak zvlášť neubližuje, ostatně výchovný řez dělám v . Stříhání švestek - ČeskéNápady www. Nebojte se radikálního řezu, švestka jej snáší dobře.


Kdy prořezat švestku. Ideální období řezu je těsně před vykvetením, zpravidla na přelomu dubna a května. Stromy, rodící ovoce s peckou, je nejvhodnější prořezávat v období vegetace. U starších slivoní a švestek odstraňujte zahušťující patra koruny .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky